Anulace církevního sňatku je velmi intimní záležitost a církevní právníci musí přihlížet na věci, které byly při vstupu do manželství zatajené. „Když jde třeba člověk do svazku s tím, že zatajil, že nemůže mít děti, že má exekuce, jde o spoustu různých závazků. Dotyčný byl uveden vědomě v omyl a má to vliv na soužití. Ale za sebe mohu mluvit pouze v obecné rovině,“ řekl Super.cz Czendlik.

Jenže v případě Kuchařové a Brzobohatého se řeší hlavně Ondřejova záliba v Drag Queen, tedy vystupování jako žena. Ondřej přiznal, že vystupuje jako Tiffany RichBitch v rámci hry a zábavy, nikoli v rámci sexuální úchylky.

A právě v tom má pro Ondřeje samotný Zbigniew pochopení. „Já sám jsem hrál v divadle role, kde jsem byl do ženských šatů převlečený. Ale není převlékání jako převlékání,“ uvedl pro sever kněz. Nepřímo tak podpořil Brzobohatého v jeho koníčku. 

Toho celá kauza kolem známé dvojice velmi mrzí a tuší, že je to bude ještě oba bolet. Podle něj lidé žádají o anulaci církevního sňatku spíš kvůli psychickému dopadu, aby byli od nevydařeného manželství také psychicky odstřihnutí.

Nicméně sám je zvědavý, jak to celé dopadne. „Otázka je, zda někdo pustí ven nejen žalobu, ale také rozsudek. Bylo by pro mě zajímavé vědět, jak církevní soud rozhodl a jak to zdůvodnil,“ uzavřel s tím, že doufá, že kvůli tomu neubudou církevní sňatky. 

Video
Video se připravuje ...

Kuchařová v církevní žalobě napadá exmanžela! Ondřej Brzobohatý kontruje: Ano! Rád se převlékám za ženu! »Je to hra! Nic víc!« Blesk TV

Fotogalerie
36 fotografií