Jaroslava Obermaierová hrála prakticky celý život. I tak by ale z důchodu, který jí vyměřil český stát, těžko vyžila. „Já si nestěžuji. Mám, co mám. Pravda ale je, že kdybych nehrála, asi přežiji, ale dovolenou na Maledivách si asi už nedopřeji,“ přiznala zcela otevřeně pro ŽivotvČesku.cz. 

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Ulice Jaroslava Obermaierová: Zbavila se majetku za miliony! David Turek

Herečkou do devadesáti?

Obermaierová má to štěstí, že ještě tři roky před osmdesátkou zvládá pracovat.  „Naštěstí se dá hrát i v devadesáti, což takový horník dělat nemůže. Navíc mám štěstí, že práci mám, že mě baví,“ svěřila se Blesku před časem. 

Ne každý český důchodce to má ale stejně... „Naprosto je mi jasné, že pokud nemají naspořeno a mají důchod podobný mému, těžko se jim žije. Vždyť jen když si člověk uvědomí, kolik měsíčně stojí léky, jídlo, a třeba pokud dojde na mimořádné výdaje, je to smutné,“ posteskla si nad situací mnohých starších lidí. 

»Jen z důchodu bych chlastal krabičáky!«

Herečka práskla, že se celý život snažila státu poctivě odvádět, co měla. Čtyři roky si ale sociální pojištění neplatila, což se do výše jejího důchodu mírně promítlo. Kolik od státu dostává, to sice herečka neřekla, svěřila se ale, že je to o něco méně, než kolik bere Jiří Krampol (84). Ten před časem uvedl, že má důchod kolem dvaceti tisíc korun. 

„Důchod mi pokryje holý nájem. Za léky platím měsíčně přes dva tisíce. Jen z důchodu bych bydlel pod mostem ve starém kožichu po Heleně Růžičkové  a chlastal krabičáky,“ svěřil se před časem Krampol Blesku. 

Video
Video se připravuje ...

7 pádů Honzy Dědka: Jaroslava Obermaierová o osudových mužích a dabování filmů pro dospělé! FTV Prima

Fotogalerie
175 fotografií

Fotogalerie
175 fotografií