Vousem zarostlý sympaťák a mistr svého oboru je rád, že utekl od ruchu velkoměsta. Josef vyrůstal na Moravě, k přírodě a rodině má vřelý vztah, takže když padlo slovo o tom, že by se měl odstěhovat téměř dvě stě kilometrů od metropole, neváhal.

S Petrem jim společnost ve velkém rodinném domě dělají čtyři suchozemské želvy - Michelangelo, Donatello, Leonardo a Rafaelo.

Pepa je kluk z vesnice a hospodářství mu není cizí, takže místo anglického trávníku jim zahradu zdobí několik vyvýšených záhonů se všemožnou zeleninou či ovocem a skleník. A v parných letních dnech vysedávají obyvatelé domu u bazénu, do něhož je vstup z terasy.

V celém domě je plno květin, obzvláště orchidejí, na kterých si zakládá Petr. Díky velkým proskleným plochám je v moderní vile dostatek světla a v pracovně se skrývá Josefův portrét od Petra Hájka.

Želvy se na zimu stěhují do obývacího pokoje, kde mají své zázemí. To už jejich majitelé jednou zvětšovali, ale letos na jaře plánují další rozšíření. Venkovní »želvárium« pro milované suchozemce je hned vedle bazénu, který je s terasou místem odpočinku. Od jara do podzimu tam nejraději tráví čas. A v těchto místech se rodí i ty nejlepší nápady na pečení!

Josef Maršálek získal základnu příznivců díky show Peče celá země. Každou neděli ukazuje své pekařské umění také v pořadu na České televizi - Buchty po ránu. Petr Tejml učí na vysoké škole o zvířatech, má rovněž úspěšnou chovatelskou stanici ušlechtilých morčat.

Video
Video se připravuje ...

Josef Maršálek o Peče celá země 2: Uvidíte show, jakou jste neviděli! Hana Höschlová, Lukáš Červený

Fotogalerie
40 fotografií