Řada lidí si Josefa Aloise Náhlovského pamatuje jako komika ve dvojici s hereckým partnerem Josefem Mladým, ale také s moderátorem Karlem Šípem. Působil také v hudební skupině Fešáci s Petrem Novotným jako speaker. Před publikem vystupoval jako vychytralý prosťáček, který na způsob hloupého Honzy úspěšně překoná všechny nástrahy.

Z jeho smrti byli jeho blízcí a kolegové z branže v šoku. „Svět bude zase o něco smutnější. Zemřel Pepa Náhlovský. Kamaráde, parťáku, ať je ti nebe lehké. Budeš nám strašně chybět,“ reagoval na jeho skon Karel Šíp. Rodina oznámila, že Náhlovský zemřel po krátké těžké nemoci, se kterou statečně bojoval.

Týdeník Sedmička poté uvedl, že byl před smrtí tři týdny v umělém spánku. Příčinou jeho smrti bylo nakonec celkové selhání organismu. Komik se přitom dlouhé roky těšil dobrému zdraví, až poslední dva roky před odchodem se bál covidu.

Až do jeho posledních chvílí se o něj starala jeho exmanželka Marie. A to i přesto, že Náhlovský posledních 16 let žil s ilustrátorkou Janou Holou. „Ano, mám přítelkyni. Jmenuje se Jana, živí se jako portrétiska a žijeme spolu asi šestnáct let. Je to mezi námi ale takové volnější. V manželství je vše společné, nám stačí občas se vidět,“ tvrdil webu extra.cz jen pár měsíců před svou smrtí. Jenže podle serveru se ještě před jeho úmrtím rozešli.

Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová na pohřbu Náhlovského: Přitrouble jen působil! David Turek

Fotogalerie
111 fotografií