Legendární bavič Josef Alois Náhlovský zemřel 7. dubna náhle po krátké, ale vážné nemoci. Dlouhá léta měl plicní problémy, které se zhoršovaly a před několika týdny ho přivedly do nemocnice. Bohužel se jeho stav tak zhoršil, že upadl do umělého spánku a došlo k selhání srdce a dalších orgánů.

Rodina se společně s blízkou přítelkyní, zakladatelkou charitativních projektů Korunka, Veronikou Záhorskou rozhodla, že první rozloučení proběhne ve čtvrtek v pražském krematoriu a v úterý bude zádušní mše v kostele v Luhačovicích.

Přece jenom je spousta kolegů a kamarádů z Prahy a chtěli jsme, aby se s Pepíčkem rozloučili, tak proto pohřeb v Praze. Moc nás potěšilo, kolik lidí přišlo,“ řekla Blesku Veronika.

VIDEO: Kamarádka a organizátorka pohřbu Náhlovského

Video
Video se připravuje ...

Kamarádka a organizátorka pohřbu Náhlovského David Turek

Proto bylo na místě, aby usedla do první řady společně s rodinou a přáteli. Po její pravé ruce usedla expřítelkyně Jana Holá, která s Náhlovským žila téměř 16 let, ale poslední dobou už pár netvořili. 

Říkal, že už s ní není ve vztahu, pouze bydlí v jeho domě. A na konci se o něj v Ústí nad Labem starali exmanželka Marie Náhlovská a bratr,“ řekl Blesku zdroj. Vedle Jany seděla jeho jediná manželka Marie, se kterou se před 18 lety rozvedl, a pak žil s Janou. Mnozí se domnívali, že se vzali, ale nebylo tomu tak. A byla to právě Marie, kdo se o baviče v posledních dnech nejvíc staral...

V první řadě seděl i bratr Josefa Daniel s přítelkyní a syny. Vedle nich Karel Šíp s manželkou Ivou.

První řady na pohřbu Josefa Aloise Náhlovského
Autor: Martin Hykl, David Kundrát

Další, kdo patřil do rodiny Náhlovského, byl bratr Veroniky Záhorské Martin Plachý, který pronesl smuteční řeč. „Jsou to dva měsíce, co jsme spolu obědvali, tak jak to bývalo. Stěžoval si na zdravotní problémy a jeden z nich se mu stal osudným. Byl to náš poslední oběd. Před lety se stal součástí naší lázeňské rodiny v Luhačovicích, byl to skutečný luhačovický lázeňský švihák. Postupně se seznámil s naší rodinou a žádná větší slavnost se neobešla bez jeho přítomnosti,“ řekl Martin, který je viceprezident Svazu léčebných lázní a honorární konzul Singapuru v ČR.

VIDEO: Karel Šíp na pohřbu Josefa Aloise Náhlovského (†72): Emotivní slova o kamarádovi

Video
Video se připravuje ...

Karel Šíp na pohřbu Josefa Aloise Náhlovského (†72): Emotivní slova o kamarádovi David Turek

Fotogalerie
148 fotografií