Legendární saxofonista se je rozhodl oslavit 2. května velkolepým koncertem v pražské Lucerně, kde mu písní za doprovodu jeho Big bandu pogratuluje naše pěvecká elita.

„A můj Felix se rozhodl, že si nejenom všechno vymyslí a zařídí, ale že si koncert i odmoderuje,“ pyšnila se Dáda, když vítala hosty, kterými byli bývalý Gottův tajemník Jan Adam (58) a zpěvák Ondřej Provazník (26).

Nejdřív se pracovalo v kanceláři, kde sídlí Slováčkova agentura a je tam vše potřebné po ruce. Tam Dáda předla jako kočka na Felixově klíně, nechala pány jednat a jenom sem tam něco podotkla. Poté se hosté odebrali do obýváku, kde se paní domu předvedla jako zdatná servírka. Ostatně tuhle roli si vyzkoušela už před více než 40 lety v právě reprízovaném seriálu Arabela či ve filmu Holka na zabití.

Nosila na stůl kávu, čaj, zákusky... „Nepekla jsem to já, ale jsou výborný. Hlavně ten jahodový, o který jsme se s Felixem málem poprali,“ uculovala se Patrasová.

Slováček vypadal šťastně. Jeho žena byla milá, vstřícná a usměvavá. „S Felixem tokají jako dvě hrdličky,“ komentoval Adam. Rozhodně nic nenasvědčovalo tomu, že by mezi nimi nebyla pohoda, jak se někteří domnívají.

„Mám teď chuť do života a do Lucerny mojí milované se moc těším. Vždyť mě všichni opustili a koukají na mne támhle seshora. Chci si narozeniny užít – kdo ví, jestli nebudou poslední... I když, cítím se báječně,“ předl Felix spokojeně.

„Už mám všechno promyšlené a rozhodl jsem se, že sám uvedu na pódium každého gratulanta. Vždyť je také znám nejlíp a mám vzpomínky, které nikdo nemá,“ dodal nastávající jubilant Slováček.

Chodící encyklopedie

Bývalý Gottův tajemník pomáhá Felixovi s dramaturgií koncertu. „S Honzou Adamem se musím vždycky poradit, protože on je chodící encyklopedie i skvělý dramaturg. Moje dvojcédéčko mi udělal geniálně,” připomněl Slováček.

Ondřej Provazník má od Gott Agency povoleno zpívat Slavíkovy písně. Se Slováčkem proto jezdí po všech koncertech a plesech.

Video
Video se připravuje ...

Tančící Felix Slováček a Adriana Sobotová Martin Pekárek

Fotogalerie
56 fotografií