Nejprve odešli z nájemního bytu kvůli sousedovi, který si neustále na něco stěžoval a dělal jim nepříjemnosti. Novou střechu nad hlavou našli v panelovém domě na sídlišti v Praze 4.

„Doufali jsme, že se nám konečně podařilo najít byt, kde bude vše v pořádku a bude nám dobře,“ radoval se Bohuš z nového domova. „Byt byl nezařízený, proto jsme si ho mohli uzpůsobit dle svého,“ vysvětlila Lucie, co bylo jedno z kritérií pro jeho výběr.

„Když bylo konečně po měsíci od nastěhování všechno hotovo, oznámila nám majitelka, že je nucena z rodinných důvodů byt prodat!“ vypráví šokovaní Matušovi.

„Neserióznost a přístup majitelky nemá cenu komentovat,“ soptí rozhořčení manželé.

Nyní chvatně shánějí v Praze nové útočiště. Podmínkou je, aby jej mohli obsadit na delší dobu. „Asi na nás čeká někde něco lepšího,“ dodává pro Blesk Bohuš Matuš s optimismem sobě vlastním. V Praze vyjde nájem bytu o rozloze 60 m² v průměru kolem 20 tisíc korun za měsíc.

Momentálně Matušovi řeší, co s nábytkem, který vybírali tak, aby pasoval do panelového bytu. „Nejlepší by bylo, kdyby nám někdo něco odkázal, abychom měli už něco svého,“ vtipkoval Bohuš. Takovou zkušenost už jednou mohl mít, když mu jedna fanynka nabízela chatu, kterou nechtěla odkázat svým rozhádaným synům. Zpěvák ale tehdy odmítl, nepřišlo mu to vůči její rodině fér.

Video
Video se připravuje ...

Bohuš Matuš: Gott mi pomohl dostat se z depek a vyhoření. 

Fotogalerie
73 fotografií