Ač Pilarka tehdy chodila s »mistrem basů«, zapletla se s bubeníkem ze skupiny. Když to tehdy Karlovi někdo vyslepičil, vtrhl do bytu a vetřelce zmlátil. Ženu ani květinou...

Jenže z toho vznikla fáma, že uhodil ji. „Nikdy bych nevztáhl ruku na ženu,“ dušuje se Vágner. „Pomluva je ale bohužel jako polštář, který vyhodíte do vzduchu a na zem se snese tisíce kousků peří,“ říká trpce.

I vdovec Jan Kolomazník (70), který s Evou Pilarovou prožil 30 let, byl kvůli tomu, co slyšel, na něho dlouho naštvaný. 

V úterý ale měli oba muži Evina života šanci spolu poprvé za 50 let promluvit a vše si vyříkat! Na soukromém večírku v centru Prahy shodou okolností usedli k jednomu stolu.

„Jsem rád, že jsme si to ještě za života vyříkali. Léta utíkají, jsme oba věřící, tak jsme tu kauzu uzavřeli,“ prozrazuje Aha! bývalý tanečník Honza. Slyšel do té doby jen jednu verzi a pochopitelně se na Karla zlobil. „Teď se mi ulevilo. Půjdu to říct Evě na hřbitov,“ usmívá se Kolomazník.

Tragická smrt

Konflikt tehdy v podstatě zavinil bubeník Václav Širl (†26), protože Evu naháněl. Bohužel, za rok tragicky zemřel. Byl spolu s kapelou v letadle, které před 50 lety – 19. února 1973 – spadlo nedaleko pražské Ruzyně. Nepřežilo 5 muzikantů a zvukař.

Video
Video se připravuje ...

Vdovec po Pilarové (†80) promluvil v nové knize: Pravda o jejich životě 

Fotogalerie
91 fotografií