Ne, nejde o televizní Všechnopárty, v níž Šíp každý pátek zpovídá na ČT trio hostů, ale o jeho zájezdový pořad Minipárty. S ním už několik let brázdí republiku.

Až do začátku loňského roku v rámci pořadu Šíp zpovídal právě Náhlovského, který byl zárukou kvalitního humoru. Jenže jeho milovaný Pepíček na jaře podlehl dlouhodobým zdravotním problémům, a Karel tak musel rychle vyřešit co dál.

„Nejdříve jsem si do měst, kam jsme měli jet s Pepíkem, pozval jako hosta herce Jiřího Bláhu. Fungovalo to bezvadně, ale když jsme naplánovali další turné pro letošní jaro, rozhodli jsme se to udělat naopak. Pepík bude zpovídat mě,“ popsal Šíp.

„Těšíme se na to, máme před sebou dvacítku míst,“ doplnil s tím, že na každé zastávce samozřejmě zavzpomíná na Josefa Aloise Náhlovského, který loni 7. dubna odešel do uměleckého nebe. Další zastávku v nové sezoně má Minipárty už ve středu 15. února v Hořovicích.

Když 7. dubna loňského roku zemřel komik Josef Alois Náhlovský (†72), byl Karel Šíp otřesen. „Svět bude zas o něco smutnější. Zemřel Pepa Náhlovský. Kamaráde, parťáku, ať je ti nebe lehké. Budeš nám strašně chybět,“ napsal poté, co jeho kamarád podlehl celkovému selhání organismu po krátké těžké nemoci.

Kde se brzy objeví?

O Minipárty je velký zájem skrz celou republiku, jen do prvního června tohoto roku měl Karel Šíp na programu 26 epizod. Zde jsou některé z nich.

16.2. – Jindřichův Hradec

22.2. – Zábřeh

23.2. – Blansko

1.3. – Rumburk

2.3. – Plasy

Více na vm-art.cz

Kdo je Jiří Bláha (36)?

Herec, scenárista a režisér. Jako autor či dramaturg je podepsaný pod řadou úspěšných pořadů, např. Kurňa, co to je?, Nikdo není perfektní nebo Prominenti.

Zahrál si např. ve filmech Zakleté pírko (2019) nebo Strašidla (2016). Jiří je i moderátor a imitátor a již v roce 2008 říkal, že by chtěl mít pořad, kde by tyto dvě věci spojil. A kromě jiného ocenil nynějšího nového parťáka. „Obdivuji Všechnopárty Karla Šípa – to je podle mě jeden z nejlepších našich bavičů,“ řekl pro plzensky.denik.cz.

Video
Video se připravuje ...

Karel Šíp na pohřbu Josefa Aloise Náhlovského (†72): Emotivní slova o kamarádovi David Turek

Fotogalerie
122 fotografií