„Tento způsob dovolené zdá se mi poněkud nešťastným.“ To je věta, která jistě nejednou napadla i herečku a spisovatelku Janu Bernáškovou, co se rozhodla vyrazit se svými nejbližšími, manželem Rudolfem Merknerem (51), scenáristou, a dvěma dětmi do hlavního města Spojených arabských emirátů. Ale místo toho, aby si v Dubaji užívala slunce, průzračné moře a hypermoderní architekturu, byla prozatím pouze na letišti. A nyní je „uvězněná“ v hotelu ve svém pokoji v devátém patře.

„Mám příšernou angínu. Jediné, co jsem viděla, je tenhle výhled a Netflix,“ posteskla si v instastories. „Zatím jsem byla jenom přes ulici, pro rýži a polívku. Ale děcka si to moc užívají, lítají po Dubaji, a Ruda taky… Takže tak.“ Tato situace jistě není nic příjemného, zejména když člověk mířil na dovolenou, aby si odpočinul a načerpal nové síly, ale místo toho se musí vyrovnávat s onemocněním, zatímco jeho blízcí se baví.

Video
Video se připravuje ...

Jana Bernášková pro časopis Moje psychologie: Život je jako nádech a výdech, nahoru a dolů. Videohub

Tento dovolenkový pobyt se tedy nevyvinul přesně tak, jak si představovala. S nemocí se však nepotýká sama. „Vím, že spousta mých kolegů je taky nemocná, a spousta z vás je nemocná úplně stejně. Je to nějaké super kombo, angína s chřipkou. Chce to prostě čas a antibiotika. Nedá se to vůbec nějakým způsobem zrychlit,“ krčila rameny na sociální síti, kde jí podle jejích vlastních slov vyjádřilo mnoho lidí svou účast. A s přáním brzkého uzdravení se přidáváme i my.

Fotogalerie
47 fotografií