Jako kdyby mu z oka vypadla! To si většinou šuškají ti, kteří se dostanou do blízkosti dcery zpěváka Petra Muka Noemi. Není to ale jen fyzická podoba, kterou po něm dnes už šestnáctiletá mladá žena podědila. Byl to také hudební talent - díky němu se dokonce dostala i na Státní konzervatoř v Bratislavě. Věnuje se tam herectví, hudbě a tanci. Dá se tedy říci, že dnes kráčí v jeho šlépějích. Vždycky tomu tak ale nebylo…

Zatímco mnohé děti slavných rodičů mají odmalička jasno, jaké kariéře se chtějí oddat, Noemi, ač odjakživa ráda zpívala, váhala. Rozhodnutí, že se chce vydat na uměleckou dráhu, nepřišlo hned. Potřebovalo „dozrát“. „Začala jsem se tomu věnovat později, protože mě do toho mnoho lidí nutilo. Čekala jsem na moment, kdy mě samotnou zpěv začne bavit. A přišlo to,“ svěřila se v pořadu RTVS Dedovizeň.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Dcera Petra Muka (†45) Noemi otevřeně: Proč měla blok a nemohla zpívat? Kisa Císařová, Lukáš Červený

Dcera umělce, jenž se do myslí a srdcí posluchačů zapsal hity, jako jsou Stín katedrálBon soir, mademoiselle Paris či Tančíš sama, žije se svou maminkou na Slovensku, i když se narodila a první roky svého života žila v Česku. Maminka má na Slovensku rodinu, tak jsme se sem vrátily,“ vysvětlila Noemi. I když otce moc neznala a přece jenom v době jeho úmrtí byla maličká, chybí jí.

„Tatínek odešel, když mi byly tři roky. Dítě si pamatuje na nějaké vzpomínky, záblesky. Nebylo to snadné…“ posteskla si Noemi. „Čím jsem starší, tak si to víc uvědomuji. Je to samozřejmé, že otec mi bude chybět víc v tomto věku, když se rozhoduji, kterou cestou jít. Teď to pociťuji nejvíc,“ dodala dívka, jíž se možná někdy podaří dosáhnout otcovy slávy…

Muka našla druhá manželka Eva doma a podle všeho se udusil vlastními zvratky. Petrovi  bylo v době smrti zjištěno 2,65 promile alkoholu v krvi. Zpěvák byl dvakrát ženatý. Poprvé s Michaelou, se kterou měl dcery Michaelu a Šárku.

Fotogalerie
47 fotografií