Nebyla vždycky jen vedoucí konzumu v Srní v populární Policii Modrava. Režisér si mladičkou Medveckou vybral do velkofilmu Osvobození Prahy. „Hrála jsem vězeňkyni prchající z transportu v Terezíně,“ zavzpomínala herečka na těžké chvíle. Maximalista Vávra jí řekl, že musí běžet jako o život. „Seskočila jsem tedy z vozu, úpornou rychlostí jsem utíkala a vzápětí mě jeden esesák zastřelil. Jenže jsem si neuvědomila, že bych měla šetřit síly, protože u filmu se vše kvůli kamerám i zvuku dlouho zkouší. Večer jsem byla úplně vyřízená,“ popsala situaci Taťjana.

Převoz sanitkou

Těžce vydřený záběr měl ale smůlu. „Volali z produkce s tím, že zrovna tento filmový materiál utopili v laboratoři, takže to musíme natočit znovu. Doplazila jsem se na plac, kde mi dokonce pan režisér Vávra chtěl zařídit obstřik, protože jsem kvůli přetrvávající svalové únavě téměř nemohla sejít ze schodů. Začali jsme točit, jenomže člověk míní a Pán Bůh mění. Vystartovala jsem a najednou mnou projel pocit, jako kdyby se mi do obou stehen zatnuly sekerky, a šla jsem k zemi,“ vylíčila hororovou scénu Medvecká.

Musela přijet sanitka. „V nemocnici mi řekli, že mám natržené oba stehenní svaly a musím dodržovat absolutní klid,“ ukončila vyprávění herečka. Osvobození Prahy nikdy neviděla, takže ani netuší, zda v něm její utíkající scéna vůbec je. Navíc odjížděla druhý den s manželem na dovolenou na Kavkaz a tam nemohla takřka chodit.

Video
Video se připravuje ...

Taťjana Medvecká: Moje duše je mladá, tělo ale už skopičiny nezvládá. Lucija Veselá

Fotogalerie
44 fotografií