Provází totiž chystaným pořadem o svatbách na televizi Prima a právě v den a čas posledního rozloučení se natáčí jedna ze svateb, která je naplánovaná dlouho dopředu. A bez Moniky to prostě nejde. Zpěvačka se proto s kamarádkou rozloučí až ve středu, kdy bude probíhat pieta pro veřejnost v Divadle Kalich.

Odchod Hanky zlomil Monice srdce a trápí ji i pomyšlení na kamarádčina ovdovělého manžela. „Vůbec si neumím představit, jak je Štefanovi. Jejich vztah byl nesmírně hluboký a vzájemně se potřebovali. Byly spřízněné duše,“ říká Absolonová.

S Hankou se potkávaly často i při práci, třeba v muzikálu Mona Lisa v roce 2008. „Hanka mi hrála maminku, to jsme si už i tykaly. Hanka se střídala s Helenou Vondráčkovou a Lindou Finkovou, které byly obě skvělé, ale když jsem hrála s Hankou, vždycky jsem brečela. Je to taková smutná, dojemná scéna, byla jsem z toho na mrtvici! Pokaždé jsem řekla ‚Maminko‘ a začala brečet... Bylo to na konci muzikálu, měla jsem tam nejtěžší píseň, pan profesor Eduard Klezla mi kladl na srdce, že nesmím plakat, protože se mi sevře hrdlo. Jenže nedalo se tomu poručit. Takže když hrála Hanka, věděla jsem, že jsem v háji a čekají mě muka a boj s vysokými tóny v krku,“ dodává Absolonová.

Posledního rozloučení se bohužel nezúčastní ani Helena Vondráčková. "Z dnešní zádušní mše jsem se Štefanu Margitovi ze zdravotních důvodů omluvila. Budu ale na dálku s ním i s Hankou, kterou jsem měla moc ráda a do posledních dnů před jejím nečekaným odchodem jsme byly v kontaktu. Podporovala jsem ji v boji s jejími zdravotními problémy a věřila jsem, že je překoná. S jejím odchodem se těžko smiřuji a bolí to," uvedla zpěvačka.

Video
Video se připravuje ...

Monika Absolonová o Haně Zagorové: Nešlo ji nemilovat! A proč nemůže na pohřeb? Petr Macek

Fotogalerie
277 fotografií