Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Tuzemská krása boduje ve světě! Soutěž Elite Model Look vyhrálo už šest Češek

/
  • Denisa Dvořáková, Linda Vojtová a Barbora Podzimková
    30. srpna 2022 ● 11:49

    Mladé, krásné a úspěšné. Přesně takové jsou české modelky z agentury Elite, které prorazily ve světovém modelingu. Společně s Nizozemskem má naše republika stejný počet vítězek celosvětového finále. Není vyloučené, že po dnešním galavečeru ve Španělském sále na Pražském hradě získá Česko prvenství. 

    Po 15 letech se do Prahy vrací světové finále soutěže Schwarzkopf Elite Model Look 2022. Mezi 20 kráskami z celého světa je i česká zástupkyně, a to šestnáctiletá Julia Krzywoń z Frýdecko-Místecka, která se tak může stát sedmou vítězkou, a tudíž Česko posunout na první místo. 

  • 1.

    Linda Vojtová

    Linda Vojtová (37) vyhrála světové finále soutěže Elite Model Look 2000 v 15 letech, a stala se tak první Češkou, které se to povedlo. Následovaly dva roky práce v Evropě, převážně pak v Paříži, Miláně a Barceloně. V sedmnácti letech odešla do New Yorku, kde od té doby žije. Pro svou fyzickou podobu s topmodelkou Gisele Bündchenovou (42) získala přezdívku „Baby Gisele“. 

     

    Jako modelka spolupracuje s rakouskou společností orientovanou na spodní prádlo Palmers, dále například s módními firmami jako Victoria's Secret, Max Mara, Giorgio Armani a dalšími světovými značkami. 

     

    Jejím dědou byl hudební skladatel Vadim Petrov (†88). Linda se loni provdala za partnera Joshe Sasona a mají syna Rivera (1). 

  • 2.

    Denisa Dvořáková

    Denisa Dvořáková (31) vyhrála soutěž v roce 2006. Po vítězství v Elite Model Look přerušila školu a naplno se věnovala modelingu. Na dva roky se odstěhovala do New Yorku. Sedm let žila v Bratislavě, kde se v roce 2015 provdala za fotbalistu Martina Hromkoviče, ale ten jí po třech letech utekl za tenistkou Belindou Benčičovou.  

     

    Jako modelka předváděla modely od řady světových návrhářů na Fashion Weecích v New Yorku, Miláně, Paříži, Londýně a v Madridu...a to pro Versaceho, Chanel, Karla Lagerfelda...

  • 3.

    Eva Klímková

    Vítězkou Elite Model Look 2013 se stala rodačka z Prahy Eva Klímková (24). Finále se konalo v Číně a kráska, která je módními odborníky přirovnávána k mladší verzi topmodelky Kate Mossové (48) díky očím posazeným daleko od sebe, získala kontrakt ve výši 150 000 eur (přes milion korun). 

     

    Spolupracovala s nejznámějšími světovými módními návrháři, objevila se na titulních stranách módních magazínů. Osobně ale za největší úspěch považuje přehlídku pro luxusní francouzský módní dům Dior. 

  • 4.

    Barbora Podzimková

    O rok později patřilo světové finále opět české zástupkyni, a to Barboře Podzimkové (22), které se tak otevřely brány do zahraničí. Má za sebou spolupráci s prestižními módními domy Chanel, Dior, Prada, Valentino, Alexander McQueen nebo Elie Saab.

     

    8 let se také úspěšně věnovala závodnímu plavání a je vášnivou surfařkou. Jejím přítelem je muzikant Albert Černý (33), který ji loni požádal o ruku. 

  • 5.

    Jana Tvrdíková

    Dcera fotbalového bosse Jaroslava Tvrdíka (53) Jana Tvrdíková(21) se po vítězství v národním finále Schwarzkopf Elite Model Look a vítězství ve světovém finále Elite Model Look 2016 stala jednou z nejúspěšnějších modelek současnosti.

     

    Pro následnou spolupráci si ji vybral exkluzivní módní dům Valentino nebo dvorní návrhář módního domu Chanel Karl Lagerfeld. Aktuálně pracuje např. po boku jedné z nejlépe placených modelek Gigi Hadidové (27). Kráska se loni zasnoubila s brankářem fotbalové Slavie Ondřejem Kolářem (26).

  • 6.

    Amélie Konšelová

    Zatím poslední vítězkou celosvětového finále je Amélie Konšelová (17). Její první pracovní cesta vedla do Asie a postupně se jí otvírají dveře do světa známých značek. 

  • 7.

    O titul bojuje 20 dívek a 10 chlapců

    Top 30 finalistů (20 dívek a 10 chlapců) vybraných z tisíců uchazečů z více než 100 různých národností se sjelo do Prahy, aby se zúčastnili pětidenního soustředění, kde se učili základy modelingu, a připravili se na závěrečný galavečer, jenž jim otevře dveře do módního světa. 

  • 8.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Denisa Dvořáková Markéta Reinischová

    Fotogalerie
    76 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy