Maudrova tragická smrt v létě 2018 všechny milovníky taneční hudby šokovala. „Díky vyšetřování okolností jeho smrti se až po dvou letech objevil dopis na rozloučenou. V dopise vyjádřil přání uspořádat dražbu jeho vinylových desek a výtěžek věnovat na dětskou onkologii,“ popsala rodina, kdo ji vlastně k dražbě dovedl. Byl to Michal sám!

Velké příhozy

Aukce 1400 vinylových desek nasbíraných během celé hudební kariéry DJ Loutky proběhla na internetu. Vyvolávací cena zněla na 100+1 tisíc korun. Fanoušci postupně přihazovali velké částky, takže se zarazila na neuvěřitelné sumě 1 451 011 Kč! Jako bonus se rodina rozhodla k deskám přidat i Michalova sluchátka a dýdžejský kufr, který obsahuje selekci 43 vinylů vybraných na jeho poslední hraní, které už ale neproběhlo... Tyto předměty původně neměly spadat do aukce, ale byly předmětem dědictví. 

Pomůže onkologii

Dýdžejova rodina a přátelé, kteří naplňují jeho poslední přání, se rozhodli celou vydraženou částku rozdělit pro Nadační fond dětské onkologie Krtek a pro Bellis. „To je organizace mladých pacientek s rakovinou prsu, ve které se téměř deset let angažuje Michalova sestra, která je sama onkologickou pacientkou,“ stojí v prohlášení pozůstalých.

Oběsil se z nešťastné lásky

Michala Maudra našla 18. srpna 2018 oběšeného v kuchyni přítelkyně Magda v jejich bytě v Praze 10. Za vším mohla být jejich nešťastná láska. V ten večer měli společně hrát na akci v klubu v Poděbradech.

Video
Video se připravuje ...

Netradiční pohřeb DJ Loutky (†51): Tleskání a pískot místo slz! Blesk TV

Od cédéček ke klasickým vinylům

DJ Loutka byl v 90. letech jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších dýdžejů u nás. Začínal po sametové revoluci ve smíchovském klubu Futurum, kde pouštěl hudbu ještě z cédéček. V roce 1991 se účastnil první pražské house párty, kterou pořádali v klubu Meloun dýdžejové z Belgie. Poté přešel k houseové hudbě a muziku začal pouštět z vinylů. Kromě Roxy vystupoval ve Slovanském domě či v klubech Bunkr a Radost FX.

Fotogalerie
31 fotografií