Scenáristka a příležitostná herečka si pochvaluje klid a pohodu. „Mám moc ráda srpen v Podkrkonoší, všechno je tak nějak vyklidněně za zenitem,“ napsala relaxující Halina.

„Čeká se tuhá zima a zároveň ale i nové začátky. Je to jako když už v září musíte do školy, vůbec se vám nechce, ale ten nový penál na tužky tak pěkně voní...“ dodala poeticky.

Halina je především úspěšnou spisovatelkou. Od receptů, přes manuály pro zralé i zoufalé ženy, komedie i romantické spisy, až po zážitky z karantény, její knihy rozhodně za zenitem nejsou. A s posledním dílem Zájezd snů, naplněným povídkami o cestování, dokonce Halina opět bourá žebříčky prodeje. Je druhá, před ní se drží pouze další česká spisovatelka – Kateřina Tučková (41) s knihou Bílá voda.

Léto jí velmi prospívá, a s přirozeným milým úsměvem najednou ani nepůsobí jako žena, která si běžně nebere před nikým servítky. „V neděli budu na Dvojce mluvit o Nenasytnosti, tak jsem se jela kouknout na sochu Obžerství. A pak si dám oběd,“ prozradila už ve svém obvyklém humorném stylu.

Zábavná talk show Haliny Pawlowské Banánové rybičky se v České televizi vysílala osm let od 11. února 1999 do 27. prosince 2007.

Halina je také držitelkou ceny Český lev v kategorii nejlepší scénář za filmovou komedii Díky za každé nové ráno. Ocenění získala v roce 1994.

 

Video
Video se připravuje ...

Spisovatelka Halina Pawlowská: Proč ráda tráví čas s Donutilem? Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
40 fotografií