Finalistka České Miss, novinářka a moderátorka Linda Bartošová na České televizi definitivně končí. Informaci oznámila vyjádřením na Twitteru, které sdílela i ČT. „Odejít z České televize je jistě nejtěžší rozhodnutí, které jsem dosud udělala,“ přiznala v něm moderátorka. 

Pro ČT pracovala osm let a podle jejích slov je právě díky tomu tím, kým je. „Opustit instituci, která dělá tolik dobrého pro tuto zemi, opravdu není lehké,“ posteskla si. 

Moderátorka zatím nic jiného pracovně prý ani nezná. Právě proto ale došla k závěru, že je čas „vykročit do neznáma“, zjistit, co je za horizontem Kavčích hor, a zjistit, zda je tam schopná obstát. 

„Přejeme mnoho dalších, nejen profesních úspěchů,“ popřáli moderátorce zástupci televize na Twitteru. „Dodám jen poděkování vám všem tady, kdo jste mi za dobu mého působení v ČT napsali. Nebylo vás málo a váš feedback mi mnohokrát opravdu pomohl. Vážím si každé takové zprávy,“ vzkázala Linda svým podporovatelům. 

Fanoušci Bartošové přitom netrpělivě očekávali její návrat na obrazovky televize. Pohledná moderátorka od října 2020 moderovala Události, v listopadu loňského roku ale oznámila pauzu. Potřebovala ji prý kvůli psychickým problémům. 

„Práce v České televizi pro mě znamená hodně. I proto jsem se ale rozhodla, že z osobních důvodů potřebuji na čas pracovní pauzu. Vedení ČT a zpravodajství jsem velmi vděčná, že mi vyšli vstříc,“ uvedla tehdy.

V pořadu Newsroom prozradila, že šlo o syndrom vyhoření. „Začaly se mi dít hodně divné zdravotní projevy, které nechci pojmenovávat. Nikdy jsem je neměla a najednou jich bylo hodně naráz,“ popsala.

Po oznámení pauzy se ale žádný návrat na obrazovky ČT již nekonal. A teď přišla rovnou výpověď...

Video
Video se připravuje ...

Linda Bartošová: Misska, která odešla dělat zprávy Adam Balažovič

 

Fotogalerie
67 fotografií