Legendární anketa muzikantské popularity tak snad získá zpět svůj punc, který po loňském roce ztratila vinou Janečkova nemístného výpadu proti pandemickým opatřením vlády a očkování dětí. Ten na hudební slavnosti vyzněl jako »pěst na oko«.

Velkolepý večer

Naštěstí pro většinu přítomných v sále i u televizních obrazovek – loni přenos sledovalo 1,3 milionu diváků – se situace už opakovat nebude. Práva na Českého Slavíka získala televize Nova, jež loňský ročník sice vysílala, ale veřejně se zcela od miliardářovy sebestředné agitace, která byla předzvěstí jeho prezidentské kandidatury, distancovala.

„Plánujeme velkolepý večer plný skvělých hostů a hudebních čísel, věříme, že se diváci budou dobře bavit,“ řekla Silvia Majeská, programová ředitelka TV Nova. Televize bere podzimní vyhlášení ankety jako vrchol letošního roku a významná událost si žádá i nové logo, které je již nyní představeno. Podle všech informací se diváci opravdu mají na co těšit.

Marek Ztracený: V dobrých rukou

Letošní předávání cen si samozřejmě nenechají ujít ani vítězové loňského ročníku, kteří jsou na změnu pořadatele sami zvědaví. „Upřímně si myslím, že je jedno, kdo Českého Slavíka vlastní. Důležité je, aby nesloužil jiným zájmům, než je muzika a dobrá zábava. Mám pocit, že teď je v dobrých rukou a že to bude skvělý večer. Upřímně se na něj těším,“ řekl Blesku Marek Ztracený (37), který se stal Zpěvákem roku 2021 a získal i titul Absolutní slavík.

Video
Video se připravuje ...

Miliardář Karel Janeček v roce 2021 o plánech s Českým Slavíkem! Markéta Reinischová

Fotogalerie
28 fotografií