Rozvodové tahanice nesla herečka těžce, způsobily jí obrovské psychické problémy. „Můj první muž mi naznačoval, že naše manželství není funkční kvůli mně. Že já do něj nosím a vytvářím problémy,“ promluvila po letech Špalková.

Pocit viny

„Nerozluštila jsem tenkrát, že je to typický postup manipulátora, navíc byl velmi přesvědčivý, takže ve mně dokázal vzbudit patřičný pocit viny. Přesvědčil mě, že všechny chyby našeho manželství padají na mou mističku vah,“ svěřila se herečka ve velmi otevřené zpovědi. „Rozhodla jsem se tedy něco s tím dělat a hledala odborníka, aby to se mnou rozebral. Docházela jsem pak k němu pravidelně tři čtvrtě roku,“ prozradila Špalková v knize Královna děsu aneb Panická porucha z pera psychiatra Radkina Honzáka (83). Měla být i jednou z kmoter jeho nejnovější publikace Deprese není depka, ale z pracovních důvodů se omluvila.

Očistný rituál

Právě narušená psychika a neustálý stres ji třikrát v těhotenství připravily o miminko, došlo k tzv. zamlklému těhotenství, kdy plod v raném stadiu vývoje odumře, na rozdíl od samovolného potratu ale není vyloučen z těla. Petra se pomalu vzdávala myšlenky, že se vůbec někdy stane matkou. Trojnásobná držitelka Českého lva se přestala o potomka snažit a přemýšlela o adopci. Nakonec podlehla i paranormálním praktikám a absolvovala očistný rituál u šamana.

Konec dobrý, všechno dobré...

Až před 15 lety potkala Petra o deset let mladšího kolegu, herce Miloslava Tichého (37). O tři roky později se vzali a v 35 letech herečka otěhotněla. Narodila se jim dcera Anděla (8) a posléze syn Alois (6). Právě Andělka hrála její seriálovou dceru v kriminálce Stíny v mlze.

VIDEO: Nováček v Cestách domů to na večírku rozjel ve velkém

Video
Video se připravuje ...

Nováček v Cestách domů to na večírku rozjel ve velkém Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Fotogalerie
32 fotografií