O odchodu manžela od rodiny se Žilková údajně nejprve dozvěděla z e-mailu, teprve později za ní Stropnický přijel, aby vše dořešili. Manželství slavného páru trvalo od roku 2008 a nyní míří k rozvodu, který zřejmě bude bouřlivý.

Ukázalo se totiž, že hlavním důvodem odchodu Stropnického je výrazně mladší žena. Podle informací Blesku se jeho nová partnerka jmenuje Markéta Horňáková a na pracovišti v Tel Avivu, kde pracuje od roku 2016, je oficiálně vedena jako konzulární asistentka.

„Manžel přijel osobně a tento vztah mi oznámil. Nebylo to tak, že by to na něj prasklo. Upřímně musím říci, že nevím, proč mi manžel svůj vztah oznámil včetně jména,“ popsala Žilková. A vysvětlila také manželovy pohnutky, kvůli kterým k rozpadu manželství došlo. „Manžel uvedl, že by si rád na důchod ještě něco užil! Upřímně? Já jsem se začala smát,“ uzavřela Žilková celou záležitost.

Rozchod není o vině

Napětí mezi bývalými partnery je velké a dá se očekávat, že situace se jen tak neuklidní. Blesk.cz požádal o pohled na konec vztahu známé dvojice i zkušenou rozvodovou koučku Petru Svobodovou, která nejprve připomněla, že oba mediálně známí lidé jsou pod velkým tlakem veřejnosti a nikdo nemá právo počínání žádného z nich odsuzovat. 

„Nikdo nemá právo soudit rozhodnutí pana Stropnického, protože rozchod není o vině, ale o vzájemné kompatibilitě, o možnosti fungovat společně. Nikdo nemá ani právo soudit reakci paní Žilkové, kterou toto rozhodnutí staví do velmi těžké životní situace. A mediální tlak jim řešení této situace neusnadňuje,“ popisuje Svobodová.

Přání zničit manžela

Podle rozvodové koučky je pro další vývoj celé situace ideální domluvit se a najít dohodu, která bude vyhovovat všem. Bohužel do praxe je tato rada z několika důvodů velmi špatně aplikovatelná.

„Paní Žilková byla postavena před fakt, že ji chce manžel opustit. I pro tak silnou ženu, jakou paní Žilková bezpochyby je, to musela být těžká rána. Zrada od muže, kterému stála osmnáct let po boku v dobrém i ve zlém.