„Dnes by byl tvůj den, táto,“ napsal na instagram 17. dubna herec Michal Nesvadba, jenž se, mimo jiné, proslavil svým účinkováním v Kouzelné školce, či svou show pro děti nazvanou Fantazie na kolečkách. ten nebyl jen tak obyčejný - v ten den by totiž jeho otec, slavný herec a ilustrátor a od roku 1989 držitel ocenění zasloužilého umělce Miloš Nesvadba oslavil 97. narozeniny. Osud tomu však chtěl jinak a on zesnul v červenci 2020.

Útěchou truchlící rodině tehdy mohlo být to, že Miloš prožil vskutku dlouhý a naplněný život - televizní diváci ho jistě pamatují i z role plachého prince ze Země zacházejícího slunce z pohádky Pyšná princezna„Můj tatínek mi už dávno říkal, že prožil nejkrásnější a šťastný život s prací, kterou miloval a s rodinou, pro kterou by udělal všechno na světě,“ vyjádřil se po jeho skonu syn Michal. Nyní si posteskl, že další narozeniny spolu už neoslaví tak, jak to mívali ve zvyku.

VIDEO: Poslední potlesk pro Nesvadbu (†95): Takhle se loučili s uměleckou legendou 

Video
Video se připravuje ...

Poslední potlesk pro Nesvadbu (†95): Takhle se loučili s uměleckou legendou Aleš Brunclík

„Vím, že kdyby jsi tu byl, byl by to náš společný den. Vzal bych tě jako vždy k tvému milovanému Národnímu divadlu, na Karlův most a taky do parku na Jiřák, kde jsi tak rád sedával. Doma bychom si všichni přiťukli na zdraví a dali si tvůj oblíbený dort, a ty by jsi seděl ve svém křesle...“ líčil dojemně Michal, jenž měl se svým otcem skutečně výjimečný vztah, který by jim mnozí možná mohli závidět. Jenže i to je právě důvodem, proč odchod tatínka i po dvou letech stále bolí.

„Křeslo je prázdné a už to bude navždy jiné. Bez tebe. Chybíš. Ale jsi stále se mnou, cítím to. Tak na zdraví, táto. Myslím na tebe,“ napsal Michal Nesvadba ke snímku, na němž stojí po boku svého otce se skleničkou v ruce. Followeři na sociální síti, jichž má zde tento umělec více jak 38 tisíc, jej okamžitě zahrnuli množstvím slov podpory a gratulací otci „do nebíčka“. A mezi nimi i jiné celebritní osobnosti, třeba herečka Adéla Gondíková (48). 

Fotogalerie
29 fotografií