V pátek odřekl představení v Divadle ABC Na zlatém jezeře, kde vystupuje se Simonou Stašovou (66). „Necítím se na to,“ přiznal Frej. Náhradní představení se má přitom odehrát až koncem května!

Hercův zatím poslední pobyt v nemocnici byl obestřen podivným tajemstvím. „Ano, jsem v IKEM na jednotce intenzivní péče. Srdce to není, je to složitější,“ potvrdil informaci Aha! začátkem února sám Frej.

A pak slabým hlasem dodal, že leží na neurologii. Toto oddělení ale v IKEM vůbec není, jen ambulance. Navíc hned druhý den herec ohlásil, že má migrénu. Ta určitě není příjemná, ale zase ve srovnání s případnými problémy se srdcem vypadá poněkud schůdnější. Vedle bolesti hlavy si Frej postěžoval ještě na úplně jiné potíže. „Vystřeluje mi bolest do zad. A jde mi to z páteře do palice,“ prozradil.

Na Primě se v sobotu v pořadu Showtime svěřil, že má vážné problémy s krční páteří. Nechal se hospitalizovat, aby se jich zbavil, ale musel na oddělení hepatogastroenterologie, když v IKEM neurologické pokoje nejsou.

„Rehabilituji tím způsobem, že mi kluci šikovný rozmasírovávají na reflexních masážích spasmy, který mi tohle způsobujou. Tohle všechno bylo jádrem pudla mé hospitalizace,“ vylíčil.

Bylo to všechno hodně zamotané. Podle sousedů je podstatné, že herec v posledních měsících viditelně pohubl. Sám Frej přiznal, že shodil 6 kilo. Není tedy divu, že se ještě necítí na představení, kde prakticky nesleze z jeviště. Nemůže ještě ani pořádně chodit se svým psíkem na procházky. Musí načerpat potřebné síly. V posledních letech okusil nemocnici víc z té druhé strany, ne jako v jeho nejslavnější roli v bílém plášti a s fonendoskopem kolem krku, ale bohužel jako pacient.

„Já se na hraní ještě necítím, já se totiž musím trochu vypást, zhubnul jsem asi o šest kilo a je to cítit na tý energii,“ prozradil na Primě. „Tolik jsem nevážil ani vo maturitě. Dneska jsem si koupil vepřový koleno, tak budu futrovat abych dohnal kila a energii,“ tešil se herec. Kvůli srdeční arytmii podstoupil Frej už dříve v IKEM dvě katetrizace po sobě. Herec se už léta léči také s cukrovkou.

VIDEO:Ladislav Frej dříve hrál i v Šíleně smutné princezně: S čím měl největší problém?

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Frej v Šíleně smutné princezně: S čím má největší problém? Blesk TV

Fotogalerie
38 fotografií