Se zármutkem jsme se dozvěděli o odchodu jednoho z bývalých umělců souboru Laterny magiky, herce a loutkáře Vítězslava Bouchnera,“ oznámila Laterna Magika, kde byl herec přes 20 let členem. 

O Laterně magice jednou řekl: „Laternu opravdu nelze brát jako pouhou kombinaci filmové projekce, baletu, pantomimy, činohry a černého divadla. Je to specifická scéna, kterou určuje na vteřinu přesný timing. V normálním divadle herec čeká na narážku, když na ni nereaguje, dá se zopakovat, partner počká, v Laterně magice se nic takového stát nesmí. Podmínkou tedy není pouhé herecké a pohybové zvládnutí role, ale především prostorová a časová orientace, postřeh, každé gesto, a to v jakékoli roli, je funkční, nezaměnitelné.“

VIDEO: Pohřeb Dušana Kleina (†82), tvůrce filmových Básníků: Kříž a spol. mluvili ze záznamu

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Dušana Kleina (†82), tvůrce filmových Básníků: Kříž a spol. mluvili ze záznamu Blesk TV

Herec zemřel 13. ledna, rodina už zveřejnila parte. „S bolestí v srdci oznamujeme všem příbuzným a známým smutnou zprávu, že nás opustil náš milovaný a drahý tatínek, bratr, švagr a strýc, pan Vítězslav Bouchner. Odešel tiše ve čtvrtek 13. ledna 2022 ve věku 74 let,“ píše se na parte. 

Bouchner ztvárnil nespočet menších rolí v populárních filmech, pamatovat si ho můžete ze Saturnina, ale i mezinárodních trháků jako xXx, Hitler: Vzestup zla nebo Eurotrip. Ve snímku Ganster Ka si zahrál soudce. Z dabingu je jeho nejvýznamnější rolí prodavač Apu ze seriálu Simpsonovi.

Fotogalerie
4 fotografie