Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

VYSÍLALI JSME: Co nás čeká v roce 2022? Nové filmy a seriály, zdražování i boj s covidem!

/
  • Zuzana Bubílková a moderátor Petr Macek ve Studiu Blesku o očekávaných projektech roku 2022
    6. ledna 2022 ● 08:00

    Co nás čeká v roce 2022? Na co budeme chodit do kina? Jaké novinky si pro nás připravily nejsledovanější televizní stanice? Jak to bude s covidem nebo se zdražováním? Výhled pro příští týdny a měsíce ve speciálním vysílání TV Blesk přinesla řada hostů, slavných herců i na slovo vzatých odborníků! Podívejte se na záznamy rozhovorů!

  • 1.

    Milan Fridrcih z České televize

    Programový ředitel České televize Milan Fridrich představil novou kriminální minisérii Devadesátky, která předchází populárním Případům 1. oddělení. Tým vyšetřovatelů v novém seriálu čelí spletité chobotnici organizovaného zločinu v Česku 90. let včetně takzvaných Orlických vrahů, dění kolem kmotra Mrázka či Ivana Jonáka. „Každý z těch dílů je vlastně malý film, jedná se o projekt, který jsme připravovali opravdu dlouho,“ prozradil Fridrich, za kterým do studia dorazil herec Martin Finger (51), který ztvárnil mladší verzi populárního majora Plíška z 1. oddělení Bolka Polívky. Na scénářích podle skutečných událostí opět pracoval někdejší šéf pražské mordparty Josef Mareš. Fridrich také prozradil, že letos na podzim by pak měla mít premiéru už regulérní třetí řada „Případů“ s původní partou.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Šéf programu ČT Milan Fridrich: Sázka na Devadesátky! A co dalšího televize chystá? Petr Macek, Aleš Brunclík

  • 2.

    Klára Brachtlová z Novy

    Za televizi Nova dorazila přímo její generální ředitelka Klára Brachtlová, která se rozpovídala třeba o videotéce Voyo, kde se chystá třeba seriál o Ivetě Bartošové, a na kterou se před časem přesunula i Ordinace v růžové zahradě. „Je to rozhodnutí, za kterým si stojíme, ale naučila jsem se nikdy neříkat nikdy,“ smála se na otázku, jestli se Ordinace někdy vrátí na hlavní stanici Novy. Ta teď ale sází zejména na nový krimiseriál Odznak Vysočina.

     

    A co dalšího Nova pro své diváky na jaro 2022 připravuje? Podívejte se na video!

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Generální ředitelka Novy Klára Brachtlová: Jak se povedla krimi Odznak Vysočina? Petr Macek

  • 3.

    Roman Mrázek z Primy

    Primě už se v minulosti vyplatil úkrok k pohodovému seriálu Slunečná, a tak se pokusí úspěch zopakovat se seriálem z prostředí zoologické zahrady nazvaný prostě ZOO. S programovým šéfem Primy Romanem Mrázkem nejen o seriálové novince, ale i dalších projektech a pořadech chystaných pro programová schémata kanálu skupiny Prima.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Programový ředitel Primy Roman Mrázek: O seriálové ZOO i Kotkově Dream Teamu! Petr Macek

  • 4.

    Šimon Bilina a Míša Pecháčková (ZOO)

    O seriálové novince Primy ZOO si přišli popovídat dva z jejích hlavních hrdinů, herci Šimon Bilina (26) a Míša Pecháčková (17), která v den premiéry seriálu oslaví 18. narozeniny! Dvojice vyprávěla hlavně o natáčení s exotickými zvířaty, žirafami a hady, se kterými „na place“ přišla do kontaktu nejčastěji. „Seriál se zvířaty je hrozně hezké téma. Krmila jsem slony, chodila mezi nimi, je to moc hezká zkušenost,“ vzpomíná na natáčení Míša. „Zvířata vás nesoudí, nepředávají vám pocity a žijí s vámi v míru. Navíc hadi v sobě sice mají nebezpečnost, ale když je člověk pochopí, je to úplně jinak,“ dodává Šimon, který hraje drsného „haďáka“, někdejšího vojáka se zkušeností z kriminálu.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Hvězdy nového seriálu ZOO Pecháčková a Bilina: Co jim sežral nosorožec? Petr Macek, Lukáš Červený

  • 5.

    Simona Hába Zmrzlá a producent Vratislav Šlajer (Odznak Vysočina)

    Televize Nova sází na nový krimiseriál Odznak Vysočina, který v Blesku představila jedna z hlavních hrdinek Simona Hába Zmrzlá (32) a producent Vratislav Šlajer. „Vysočina je krásná, současně syrová a opravdová. V Odznaku nesledujeme jen policejní vyšetřování, soustředíme se i na vztahy postav a jejich soužití. Naše případy se týkají aktuálních společenských problémů, zajímají nás lidé a jak na ně jednotlivé kauzy dopadají, ale hlavně jak je společně řeší. Důležitá je naděje, že věci dobře dopadnou,“ řekl Šlajer. Co dalšího o natáčení prozradili?

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Nová krimi Odznak Vysočina: Proč na natáčení Zmrzlá mrzla? Petr Macek

  • 6.

    Martin Finger (Devadesátky)

    Herec Martin Finger (51) ztvárnil v nové minisérii Devadesátky mladší verzi populárního majora Plíška z Případů 1. oddělení Bolka Polívky. Jak se mu pracovalo na seriálu, jehož hrdinové čelí spletité chobotnici organizovaného zločinu v Česku 90. let včetně takzvaných Orlických vrahů, dění kolem kmotra Mrázka či Ivana Jonáka? Podívejte

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Martin Finger v Devadesátkách převzal roli Polívky: Z čeho mu nebylo dobře? Petr Macek

  • 7.

    Jakub Wehrenberg

    Nejen seriály ale budou televize živé. Jaké chystají reality show, zábavné pořady či dokumenty? A jaké dva režíroval Jakub Wehrenberg?

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Jakub Wehrenberg Petr Macek

  • 8.

    Jan Bradáč

    Nové filmy, které zamíří do kina, představil ředitel distribuční společnosti Falcon Jan Bradáč.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Na co se bude chodit do kina v roce 2022? Jan Bradáč z Falconu sází na Marvel a české hity Petr Macek

  • 9.

    Tereza Kostková

    O romantické komedii V létě ti řeknu jak se mám mluvila herečka Tereza Kostková!

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Tereza Kostková Petr Macek, Lukáš Červený

  • 10.

    Ivo Macharáček a Valentýna Bečková

    Za očekávanou pohádku Tajemství staré bambitky 2 vyprávěli režisér Ivo Macharáček a dětská herecká hvězda, osmiletá Valentýna Bečková. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Ivo Macharáček a Valentýna Bečková Petr Macek, Lukáš Červený

  • 11.

    Comic-Con Praha 2022

    Bude letos populární Comic-Con Praha - setkání fanoušků filmů, seriálů, komiksů, her a knížek, které tradičně hostí i zvučná jména hereckých hvězd z celého světa? To prozradili jeho organizátoři Pavel Renčín a Václav Pravda.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Chystá se Comic-Con Prague 2022: Jaké přijedou hvězdy filmů a seriálů? Petr Macek, Lukáš Červený

  • 12.

    Petr Smejkal

    Jeden týden – tolik času máme podle infektologa a šéfa skupiny MeSES Petra Smejkala na to, abychom se nechali naočkovat  třetí posilující dávkou a ochránili se tak před omikronem.  V Epicentru Blesk Zpráv hovořil o nejnovějších vědeckých poznatcích o této variantě, budoucnosti pandemie, vládních opatřeních a prozradil, i co ho u zkrácení povinné karantény a izolace zarazilo.  

     

    Zkrácení povinné izolace a karantény na pět dní je podle Petra Smejkala v souladu s tím, jak se varianta omikron chová, přesto měl k novým vládním rozhodnutím připomínku: „Trošku jsem rozpačitý z toho, že karanténa ani izolace není ukončena testem. (….) Myslím si, že by bylo bezpečné, a tím myslím antigenní test, PCR by se nestíhal, aby to bylo ukončeno alespoň samotestem.“

     

    Omikronu se podle jeho slov vyhnout nemůžeme, musíme se však snažit, abychom ten nárůst nových případů roztáhly co nejvíce v čase. „To, že se nakazí masy, je vcelku jasné. To vidíme i s těch čísel ze zahraničí.“ 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    „Máme jen týden!“ Smejkal kvůli omikronu vyzývá k rychlému očkování a u klubů se hrozil Pavlína Horáková, Lukáš Červený

  • 13.

    Lukáš Kovanda

    „Veřejné finance, inflace, ale také ceny energií - energetická krize a to všechno společně zabalené v covidu představuje skutečně klíčový problém tohoto roku,“ souhlasil v pořadu Epicentrum Lukáš Kovanda se slovy, která zazněla v novoročním projevu premiéra Petra Fialy (ODS) o tom, že tento rok bude tím nejtěžším rokem v novodobé historii českého státu. Hovořil také o rostoucích cenách potravin, služeb, nemovitostí i hypoték a také o zvětšujících se rozdílech mezi chudými a bohatými.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Ekonom Kovanda o „krušném" roce 2022: Ceny porostou rychleji než mzdy. Připlatíme si za všechno Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

  • 14.

    Zuzana Bubílková

    Na závěr se na očekávané politické události roku 2022 podívala satirickým okem Zuzana Bubílková.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Politická předpověď Zuzany Bubílkové pro rok 2022: S kým se Babiš utká o post prezidenta? Petr Macek

    Fotogalerie
    11 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy