Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Věra Špinarová by slavila 70: Kočka, co neznala přetvářku! Proč syn odmítá hrát její písně?!

/
  • Věra Špinarová
    22. prosince 2021 ● 16:00

    22. prosince by zpěvačka Věra Špinarová (†65) oslavila už sedmdesáté narozeniny. Bohužel, osud tomu chtěl jinak. 22. března 2017 se jí během koncertu v Čáslavi zastavilo srdce a následně v nemocnici zemřela. „Úžasná kočka to byla, zpívala jako sám pánbůh,“ vzpomínají její známí. 

     

  • 1.

    Syn je konečně spokojený

    Po letech bojů proti soše, která od října 2018 stojí v Husově sadu v centru Ostravy, se syn Věry Špinarové (†65) Adam Pavlík (47) konečně dočkal pocty, jakou si jeho maminka podle jeho názoru zaslouží. 

     

    V městském Divadle Petra Bezruče hrají hru Špinarka, která je dlouho dopředu beznadějně vyprodána. „To není jako ta socha, do které bych nejradši najel bagrem,“ pochvaloval si Adam letos v září.

     

    „I ten název Špinarka se mi líbí. Když mě divadlo o nápadu napsat o mamce jakési doku-fikční drama informovalo, byl jsem pro. Ředitel divadla Jiří Krejčí je můj kamarád a to mi bylo zárukou,“ komentoval syn zpěvačky, které se před čtyřmi lety zastavilo srdce na koncertě.

     

    VIDEO: „Ten paskvil prostě musí pryč,“ říká syn Věry Špinarové

  • 2.

    Darování orgánů

    Po náhlé smrti své maminky byl Adam připravený darovat její orgány pacientům, kterým by mohly zachránit život. To se ale nakonec nestalo. „Když mamka zemřela, orgány už nebyly v pořádku,“ vysvětlil Aha! Adam Pavlík.

     

    Rozhodnutí darovat přišlo až po chvíli přemýšlení. „Zaskočilo mě to, nejdřív jsem opravdu nesouhlasil. Během půl hodiny jsem si to ale všechno promyslel,“ popsal. „Řekl jsem si, že by mamka byla určitě ráda, že někomu zachránila život. Tak jsem lékařům oznámil, že samozřejmě souhlasím,“ řekl.

  • 3.

    Vila se musela prodat

    Tři roky po smrti Špinarové musel její dům ve Fulneku Pavlík prodat. „Rozhodl o tom mamčin šestiletý německý ovčák Nero, který je členem rodiny. Celé ty tři roky jsme s manželkou na střídačku pendlovali mezi Ostravou a Pohořílkami u Fulneku a starali se o mamčiny psy, z nichž už zbyl jen Nero," vysvětlil před časem pro Blesk.

    Nero nebyl schopný žít v paneláku.

    „Vždycky tam s nimi musel někdo z nás bydlet a prakticky jsme vůbec nebyli spolu. Situace už ale začala být neúnosná. Dcera Johanka začala chodit do školy v Ostravě, kde má i všechny kroužky, a to by denně cestovala tři hodiny autobusem, a to prostě nejde," popsal.

     

    Teď má prý Nero supermoderní velký kotec a žije s rodinou v domku 5+1 ve Staré Vsi u Ostravy. Blíž to má rodina i k babičce, která zůstala v bytě v Ostravě-Výškovicích. 

    Bazén v již prodaném domě Věry Špinarové.

  • 4.

    Syn odmítá hrát máminy písně

    Syn Adam byl zároveň Věřiným kapelníkem. Spolupracovali celá léta, po její smrti se ale zařekl a od roku 2018 už její písně hrát odmítá. Vyprodaný vzpomínkový koncert v Ostravar Aréně byl tak posledním, na kterém zahrál písničky své mámy. 

     

    „Její skladby už nikdy hrát nebudu!“ zapřísahal se Adam. „Nemám na to psychicky, abych doprovázel někoho jiného, kdo by zpíval máminy písničky,“ vysvětlil Blesku.

    Vzpomínkový koncert na Věru Špinarovou v Ostravě.
  • 5.

    Proč obě manželství skončila rozvodem?

    Ačkoli byla Špinarová velká kočka a o lásku neměla nouzi, obě její manželství skončila rozvodem. 

     

    „Proč? Tak důvodů bylo zřejmě asi víc. Tím posledním ale podle mého názoru byla vždycky nevěra. Táta si našel jinou a Vávra také, tu Ukrajinku, kterou si potom vzal a měli spolu dceru,“ vysvětlil syn Špinarové a Iva Pavlíka (†84) Adam. 

    Ivo Pavlík, Věra Špinarová a jejich malý syn Adam

  • 6.

    Štamgasti ji v oblíbeném baru zapíjeli týden

    Zpěvačka měla v Ostravě několik oblíbených podniků, do nichž si chodívala „zchladit žáhu". Ale jejím domovským podnikem byl rozhodně útulný bar U Waldemara v centru Moravské Ostravy. V baru, kam chodila ucucávat svůj oblíbený fernet, zpěvačku hned několikrát mohutně zapili. Krátce před pohřbem se tam vypravil i Blesk. 

     

    „Než si koupila domeček ve Fulneku, byla tu denním hostem. Měla své místo tady v koutečku. Nevím o tom, že by tu bodrou, přímočarou a skvělou ženu neměl někdo rád,“ konstatoval tehdy štamgast Kuba a poručil si dalšího panáka na uctění zpěvaččiny památky.

     

    „Prožili jsme šílené mejdany. Úžasná kočka to byla a zpívala jako sám pánbůh! Žena z nás, z lidu. Ona neznala přetvářku,“ pěla ódy zase kamarádka Karla, která prý Věru slyšela zpívat už jako malá na pionýrském táboře.

    Tak v tomto koutku Věra Špinarová coby štamgast sedávala, ukazují přítelkyně Karla a Zdeňka (zleva).

    VIDEO: Věra Špinarová a Lucie Bílá: Jednoho dne se vrátíš

    Video
    Video se připravuje ...

    Věra Špinarová a Lucie Bílá: Jednoho dne se vrátíš Youtube

    Fotogalerie
    103 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

Slavka2: Malá vzrůstem, velká hlasem. Dovoluji si tvrdit, že nemá v Česku konkurenci. Její hit Tenkrát na západě je úžasně zazpívaný, běhá mně vždy mráz po tělě. Čest její památce. Byla jsem několikrát na jejím koncertě a byl to vždycky obrovský zážitek.

(22. 12. 2021 17:45)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy