Když jí totiž produkční Adriana Kronerová (58) přivezla scénář, byl ve slovenštině. A tak se ho paní Dagmar naučila.

„A když jsem přišla na plac, tak mě hlavní producentka řekla – prosím tě, můžeš mluvit česky, to je manželství československé! A já na to – aha, ale už to asi nezvládnu... Takže v tom filmu mluvím česko-slovensky,“ popsala Havlová, která hraje maminku hlavního hrdiny Marka v podání Jána Koleníka (42). 

Převážná část děje volného pokračování romantické komedie s podtitulem Dobro došli se odehrává v Chorvatsku, kde si Havlová natáčení velmi užila. Sama by se ráda k moři vydala i na Silvestra.

„Doufám, že ten nový rok krásně začne, protože přísloví praví, že co se děje na Nový rok, to se děje po celý rok,“ věří herečka, která Vánoce a příchod letopočtu 2022 prožije se svou rodinou.

„Přeju zdraví sobě, celé rodině... Přála bych si, aby se naše republika ozdravila a uzdravila,“ dodala bývalá první dáma.

Do českých kin půjde film Šťastný nový rok 2: Dobro došli ve čtvrtek 30. prosince. Už v sobotu 18. prosince si celé Česko připomene 10. výročí smrti bývalého disidenta a prezidenta Václava Havla (†75). Pro vdovu je to ale citlivé téma. „Nechci o tom mluvit, je to pro mne intimní věc,“ řekla Blesku Dagmar Havlová.

VIDEO: Dagmar Havlová: Co před Vánocemi prozradila?

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová Luboš Procházka

Fotogalerie
67 fotografií