Jedním z těch, kteří na módního návrháře a uměleckého ředitele značky Louis Vuitton Virgila Abloha nikdy nezapomenou, je i slavný český choreograf a umělec Yemi Akinyemi Dele, známý jako Yemi A.D.

Na sociálních sítích teď Yemi zavzpomínal krátkým videem a osobním vyznáním, ve kterém vzdal Ablohovi hold.

„Nikdy nezapomenu, kdo byl Virgil pro mě a pro mnoho dalších kreativních duší po celém světě. Když jsme spolu poprvé pracovali v roce 2009 během natáčení filmu Runaway v Praze, nikdy by mě nenapadlo, že to bude jeden z nejvýznamnějších lidí v mém životě,“ svěřil se.

Vždy ochotný pomoci

První setkání zažehlo mnohaletou spolupráci. „Když mi o pár týdnů později zavolal, abych se přidal k němu a Kanyemu na předávání hudebních cen MTV Video Music Awards v USA, započal tím pětiletou cestu, která mě katapultovala mezi nejlepší umělce této doby,“ vzpomínal Yemi. 

Světoznámý módní návrhář prý navzdory slávě a celosvětovému úspěchu ale nikdy nejednal s lidmi z patra a vždy byl ochoten pomoci. „Virgil byl mnoho věcí, ale ze všeho nejvíc byl milý,“ popsal ho Yemi. 

„Kdykoli jsem potřeboval jeho vedení, byl tam pro mě. Vždycky tak starostlivý, vstřícný a vlídný. Budeš mi strašně moc chybět. Budu vzpomínat, proč jsi tady byl a proč jsem tady já. Díky, žes nám to všem připomínal,“ poděkoval zesnulému kamarádovi český choreograf. 

Podlehl rakovině

Abloh podlehl rakovině. „Více než dva roky Virgil statečně bojoval se vzácnou, agresivní formou rakoviny, srdečním angiosarkomem,“ stojí ve zprávě na jeho oficiálním instagramu. Návrhář po sobě zanechal ženu a dvě děti. 

VIDEO: Yemi A. D. stýká se s milionáři, sám nakupuje v secondhandu

Fotogalerie
58 fotografií