Společnou si zvolili nejen hereckou dráhu, ale také sdíleli velkou vášeň pro rybaření. Přesto se od nich rodina nikdy vánočního kapra nedočkala. „Tatínek vánoční ryby nelovil, protože nebyl blázen. A já ho teď už plně chápu. Sedět po šedesátce od rána na rybách není nic příjemného, leda tam člověk nastydne. Je lepší s rybařením počkat do teplého počasí,“ vypráví Rudolf Hrušínský, který sice před svátky na kapra vyrazil, ale vždycky bez úspěchu. „Řadu let se svého vánočního kapra snažím ulovit, ale nikdy se mi to nepodařilo. Už jsem těsně před Vánoci chytil štiku, taky candáta, ale kapra nikdy. Doufám ale, že není všem dnům konec a že toho svého vánočního kapra ještě chytnu,“ doufá.

A jak u Hrušínských vypadaly svátky, když byl Rudolf malý kluk? „Byly takové hodně tradiční. Podle mámy, protože ona byla organizátorka rodinných srazů – svátky byly hlavně příležitostí k setkání celé rodiny. A dokud byli naši naživu, opravdu jsme se scházeli všichni,“ vzpomíná a při tom také vysekne poklonu mamince. „Byla skvělá kuchařka. Pekla spousty druhů cukroví i výborné vánočky a my jsme to s potěšením konzumovali. Což bylo na naší rodině dost vidět,“ směje se Pešek z Ulice.

A sváteční magazín dále naděluje:

* Poprvé TV program na celé svátky

Kdy uvidíme novou štědrovečerní pohádku?

A kdy se můžeme těšit na Tři oříšky, Pelíšky nebo S čerty nejsou žerty?

Ale pozor, své si najdou i ti, kteří pohádky nemusejí – na Boží hod i na Štěpána půjdou filmy s Belmondem!

* Vojta Nedvěd o otci Františkovi

„Budou to hezké Vánoce, on by si to přál. Asi si společně pobrečíme, ale budeme spolu. Nikdo nesmí zůstat sám, to by táta nikdy nedopustil,“ říká.

* Jak prožívá svátky zpěvačka Marie Rottrová?

„Hodně jsme doma zpívali, hlavně koledy. Ale nejvíc se mi vybaví, jak na stromečku lákavě visely figurky z čokoládové kolekce.“

* Marek Ztracený, Kateřina Brožová, Martina Randová a další hvězdy na unikátních fotografiích Rozzářené Vánoce

* Sváteční recepty od porotců MasterChefa

Zkusíte letos štědrovečerní rybí polévku podle Radka Kašpárka, kapra cibuláka od Jana Punčocháře, nebo hovězí, kterým se chlubí Přemek Forejt?

* Vánoční Nastražené ucho Haliny Pawlowské

* Krásky českého showbyznysu se proměnily v sexy andílky

– Tak rajcovní Barbora Mottlová nebo Eva Decastelo ještě nebyly!

VIDEO: Jan Hrušínský se stal kmotrem knížky o Bohdalové: Jiřinu zná přes 50 let!

Video
Video se připravuje ...

Jan Hrušínský se stal kmotrem knížky o Bohdalové: Jiřinu zná přes 50 let! David Turek

Fotogalerie
17 fotografií