Slovo mrtvice se mu ale nelíbí. „Klepla mě prostě malá pepka nebo pepina?“ vtipkoval saxofonista, když ho v pondělí po čtyřech dnech propustili z JIP neurologického oddělení.

„Byla to prý krevní sraženina, která mi putovala tepnou směrem k mozku, byla ale naštěstí malá a po cestě se rozpustila,“ popsal Felix.

Lékaři mu prý naordinovali prášky na ředění krve, které se používají k léčbě krevních sraženin a jsou prevencí cévní mozkové příhody. „A jinak se prý mám chovat, jako by se nic nestalo. A to mě těší nejvíc. Dokonce můžu mít sex podle libosti, a to rád slyším!“ laškoval Slováček, pro kterého si do nemocnice přijela exmilenka Lucie Gelemová (38).

„Žije tady poblíž, tak je nejjednodušší, aby mě ona vzala do Prahy,“ vysvětlil Slováček, který jako by svoji vlastní ženu Dádu Patrasovou (65) vymazal. Dokonce nechtěl, aby ho navštívila v nemocnici.

Po propuštění se měl vidět s dcerou Aničkou (26). „Večer se chystám na večeři s mojí Aničkou. Dáme si do nosu,“ těšil se Slováček, který si prý určitě neodpustí skleničku lahodného vína.

„To mi také nezakázali,“ upozorňoval s tím, že ho teď čeká nahrávání zbrusu nové desky s jeho big bandem, a to prý je pro něho dokonalý životabudič.

Ačkoliv se Felix a Lucie rozešli v květnu, stále k sobě mají velmi blízko. „Sedm let společného života nejde jen tak vymazat,“ řekl Slováček. Do péče lékařů se muzikant dostal v pátek poté, co zkolaboval v autě. „Jel jsem s Lucií do jižních Čech na její chalupu. Po cestě se mi udělalo nevolno, najednou se mi motala hlava a zvracel jsem, a tak Lucie zastavila a zavolala sanitku,“ popsal Slováček, kterého záchranka převezla do nejbližší nemocnice v Písku.

VIDEO: Felix Slováček a Lucie Gelemová: ZASE SPOLU!

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček a Lucie Gelemová: ZASE SPOLU! David Turek

Tranzitorní ischemická ataka - Někdy je lidově označována jako »malá mrtvice«. „Jedná se o krátké nedokrvení mozku, projevy musí skončit dříve než za 24 hodin. Jinak by to již byla cévní mozková příhoda. Příčiny jsou podobné většinou oběhové, nízký či vysoký tlak, poruchy srdečního rytmu či embolizace (částečné nebo úplné ucpání průsvitu cévy krevní sraženinou, pozn. red.),“ okomentovala pro Blesk neuroložka Věnceslava Svobodová.

Fotogalerie
61 fotografií