Je to hrdina! Stejně jako ti, již hrdiny hrají a kterým on propůjčuje svůj hlas: Arnold Schwarzenegger (74), Sylvester Stallone (75) nebo Robert Redford (85). „Já že jsem kost a kůže? Toto mi řekl tuhle řezník, já se ale cítím skvěle,“ komentoval Soukup, když se ho deník Aha! optal, jestli má žaludek v pořádku, když se ztrácí před očima.

Herec ale dokáže být nad věcí. „Ale jinak jsem zdravý,“ řekl Soukup. Setkali jsme se s ním, když namlouval ve studiu šestidílnou historickou ságu Karel IV. – Otec vlasti, která vyjde jako tři audioknihy. Napsala ji Ludmila Vaňková (94), která přijela Soukupa do studia k Heleně Rytířové (69) zkontrolovat.

A přestože je Rytířová také autorkou několika kuchařek a známá tím, že hercům ve studiu vyvařuje, pro Pavla občerstvení neměla. „Má nemocný žaludek, nemůže prakticky nic. A protože to vím, tak jsem mu ani nic nenabízela,“ řekla Aha! Rytířová, která s manželem a textařem Zdeňkem Rytířem (†69) vybudovala v Řevnicích nahrávací studio, kde teď jako režisérka natáčí audioknihy.

Herec neúnavně natáčel čtyři dny od rána do večera, až ho musela Helena vždycky »vyhodit«. Soukupa totiž podle jeho slov práce nabíjí a v tu chvíli dokáže hodit všechny zdravotní neduhy za hlavu.

„Důležité je, aby po mně něco kvalitního zbylo, abych mohl mít sám ze sebe dobrý pocit. A to v tomto případě mám,“ řekl. „Nemám už moc času, tak si ten zbylý potřebuji naplno užít. A také nemyslím dopředu a nic neplánuji,“ uzavřel Soukup.

Utekl hrobníkovi z lopaty

V červnu 2014 byl na chalupě, když se mu udělalo zle a začal krvácet do břicha, praskl mu totiž vřed na dvanácterníku. Měl kliku, že to sanitka stihla včas, do nemocnice se dostal doslova za pět minut dvanáct a okamžitě šel na sál.

VIDEO: Herec a dabér Pavel Soukup: Veškerý majetek jsem rozdal

Video
Video se připravuje ...

Herec a dabér Pavel Soukup: Veškerý majetek jsem rozdal David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
38 fotografií