Když jsem se poprvé doslechla, že budete moderovat seznamku, dost mě to překvapilo. Pořád jsem zjišťovala, kde je tam zakomponované vaření, ale žádné není. Jak se tohle seběhlo?

Já pořad První večeře vlastně tak úplně nemoderuju, spíš s týmem restaurace Divinis, kde se natáčelo, tvoříme jakousi kulisu. První rande je věc, která se v restauraci odehrává poměrně často. Teda dneska. Za mého mládí se chodilo do kina, pak se to ale všechno přesunulo do hospody. Naše restaurace je poměrně romantická a útulná, takže fakt děláme spíš tu atmosféru kolem. Moje role tam rozhodně není hlavní, hlavní jsou účastníci seznamky a jejich příběhy.

Takže do jejich schůzky nijak nezasahujete?

Minimálně. Při příchodu je uvítám a na konci kladu tu zásadní otázku, jestli se ještě někdy chtějí vidět, nebo ne. Některé páry překvapily, u jiných bylo jasné celkem hned, že tudy cesta nepovede. To už člověk pozná, v restauracích se dnes a denně odehrají tisíce podobných schůzek. Ať už jde o první rande, nebo o ty míň příjemné záležitosti, jako jsou rozchody nebo výpovědi z práce. K tomu všemu je podnik plný lidí ideální lokace, jelikož se dá předpokládat, že na veřejnosti nebude nikdo dělat scény. Ne vždycky tenhle předpoklad vyjde, personál by mohl vyprávět. Ale nevypráví, je nepsané pravidlo, že o podobných slabých chvilkách hostů se nikde nežvaní. Patří to k určité profesionalitě, navíc do druhého dne je beztak všechno zapomenuto.

Některé rozhovory účastníků První večeře vás prý celkem překvapily. Čím?

Překvapily mě hodně. Lidi si na první schůzce povídají o hromadě věcí, například o nemocech nebo o sexuálních preferencích. Ty jeden pár