Smrt Potměšila potvrdil jeho syn Jan. Herec byl dlouhodobě nemocný. Během své téměř šedesátileté kariéry ztvárnil desítky filmových rolí. K těm nejznámějším patří major Maisner v komedii Byl jednou jeden polda či otec Horáček v muzikálu Discopříběh.

Nyní poprvé promluvila i zdrcená vdova, herečka a dabérka Jaroslava Brousková (70). Prozradila především to, že hodlá vyplnit přání svého muže. „Podle přání manžela se poslední rozloučení uskuteční v úzkém kruhu rodinném,“ řekla ČTK Potměšilova druhá žena Brousková. Ta v českém dabingu hlas propůjčila například Babette v Gilmorových děvčatech či Umbridgeové v sérii filmů o Harrym Potterovi.

Další detaily již neuvedla. S Ladislavem se tak rozloučí jen jeho nejbližší. Jak to bude s jeho kolegy z branže, zatím není jasné. Zatím na něj všichni vzpomínají s úctou a zármutkem. „Je mi to strašně líto, Láďu jsem měl moc rád,“ sdělil ČTK Rudolf Hrušínský nejmladší, který ve filmech Discopříběh ztvárnil Jirku Horáčka, filmového Potměšilova syna.

Široké uplatnění našel Ladislav Potměšil také v divadle, zahrál si i v řadě televizních sérií. Diváci ho znají například ze seriálů Hospoda, Zdivočelá země, Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů či Přístav.

VIDEO: Zemřel Ladislav Potměšil (†75), hvězda Discopříběhu i major Maisner! Poslední roky protrpěl

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Ladislav Potměšil (†75), hvězda Diskopříběhu i major Maisner! Poslední roky protrpěl Česká televize

Fotogalerie
58 fotografií