Za posledních několik měsíců si herec původem ze Znojma odpočal až na konci května, kdy si dva roky od svatby konečně dopřál se svou ženou Nikolou líbánky na Kostarice. Před nimi tři měsíce usilovně trénoval na vystupování v televizní show Tvoje tvář má známý hlas. Každou neděli jej vidělo přes 800 tisíc lidí, jak co nejvěrněji ztvárňoval slavné zpěváky nebo zpěvačky. Jak na své účinkování v osmé sérii pořadu vzpomíná?

„Byla to krásná zkušenost a moc jsem si to užil. I když zpočátku se mi do toho pořadu moc nechtělo. Říká se, že do jedné řeky dvakrát nevstoupíš, ale vstoupil jsem… a dobře jsem udělal,“ přiznal Gránský v Blesk Podcastu. V roce 2016 se totiž zúčastnil druhé série pořadu a obsadil druhé místo. Tentokrát to dotáhl až do vítězného konce. Podle Gránského byl letos rozdíl oproti druhé sérii v tom, že kvalita vystupování všech účastníků byla vyšší. „Už jsme věděli, do čeho jdeme. Mohlo by se zdát, že to pro nás bylo jednodušší, ale naopak to pro nás bylo složitější, protože jsme měli nějakou dávku zodpovědnosti. Diváci od nás něco mohli očekávat - a my jsme je nechtěli zklamat,“ přiznává muž několika talentů.

Patrick Swayze Gránský

Během deseti týdnů se David Gránský proměnil v Daniela Nekonečného, Janu Brejchovou nebo Davida Bowieho. Největší ohlas ale získal, když na sebe vzal podobu sexsymbolu osmdesátých let - Patricka Swayzeho. „Musím poděkovat svým fanouškům, že byli vytrvalí a sledovali všechny díly. Kdybych ale měl něco vypíchnout, tak největší ohlas měl Hříšný tanec,“ řekl s úsměvem Gránský. Na dotaz, zda mu idol žen vybrali záměrně, kroutil hlavou: „Myslím si, že producenti mi ho přidělili, protože mě chtěli naprosto sundat. Postavu Patricka Swayzeho nemám. Spíš naopak,“ smál se vítěz soutěže.

Jacksona nechtěl

V předešlých rozhovorech David Gránský opakoval, že všechny proměny byly náročné. Musel trénovat zpěv, tanec, pohyby, gesta i fyzičku. Nad tím vším ale stojí zpěvák, který tohle všechno uměl dokonale. „Nikdy jsem ho nechtěl a dostal jsem ho na samotné finále, a to byl Michael Jackson. Byl pohybově nadaný, pěvecky, kdy umí zpívat jemně, ale taky zařvat, zachraptět. Bylo to náročný po všech stránkách,“ uvedl David Gránský. Vyhrané peníze pak věnoval zařízení Klokánek Teplice, s nímž dlouhodobě spolupracuje a podporuje ho.

Co Davida Gránského čeká po konci seriálu Sestřičky Modrý kód, jak si užil líbánky a co má společného s moderátorem Blesk Podcastu, se dozvíte ve videu:

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: David Gránský promluvil o natáčení Tváře. Proč nechtěl ztvárnit Michaela Jacksona? Jiří Marek

Fotogalerie
26 fotografií