Milovaná žena odešla i přes svou nemoc nečekaně. „Zemřela v poledne. Doktoři budou muset přijít na to, co se stalo,“ svěřil Blesku Kačer, na kterém byla znát nesnesitelná bolest.

„Děkuji Bohu, že Nina odešla tak, jak si to přála. Doma, obklopena rodinou, a hlavně v klidu. Skonala ve své posteli. Poslední roky byla velmi nemocná,“ popsal zdrcený vdovec. Bylo jasné, že je pro něj velmi těžké o tom mluvit. „Je to moc čerstvý. Chtěla to mít rychle za sebou. Umřela mezi náma, bylo to rychlý, klidný. Jsme rádi, že byla doma. Je to v pořádku,“ řekl zase pro Showtime, dál se nevyjadřoval.

Na sociální síti o smrti informovala i její dcera, herečka Adéla Kačerová (45). „21. června v pravé poledne odešla čistá a sladká, naše milovaná máma,“ napsala.

Poslední roky se u Divíškové příznaky Alzheimerovy choroby začaly zhoršovat. Už v roce 2016 na premiéře svého posledního filmu Manžel na hodinu vypadala unaveně a zmateně…

„Nesnáším tu nemoc. Mám čím dál víc Ninu rád. Čím je hubenější, tím víc ji mám rád. Ale projevy nemoci, sobecké výkřiky a poroučení: Dej mně pivo, dej mně cigaretu! A jak se opakuje, jak zapomíná… To mě tak neobyčejně se*e, že na ni někdy i řvu,“ popsal tehdy herec, jak čipernou a energickou herečku nemoc v krátkém čase změnila.

Nina vyrůstala v Brně, absolvovala pražskou DAMU a už na studiích se seznámila se svým manželem. S Janem Kačerem byla více než padesát let, mají spolu tři děti, dcery Simonu, Kláru a Adélu, která je herečka.

Když se v lednu 2018 herečka objevila na posledním rozloučení s hercem ze seriálu 30 případů majora Zemana Zdeňkem Braunschlägerem (†85), po nemoci ani památka. Herečka dokonce mluvila k pozůstalým a vzpomínala na svého hereckého kolegu. „Ono to není tak, jak to vypadá. Jsou lepší a horší dny,“ popsal tehdy Kačer aktuální stav své manželky. „Stáří člověk nezastaví a není to jednoduché,“ dodal smutně Jan, zatímco Nina vesele konverzovala s kamarády.

Jan Kačer prožil s Ninou více než půl století a nikdy se nenudil. „Přišel jsem na to, že jsem žil s několika Divíškovejma. První byla naivka, měla sedmnáct, osmnáct let, byla z Brna, mluvila altem, a když jsem ji pozval do hospody, tak chtěla kompot a hósku. Pak to byla novomanželka v krásných šatičkách. Pak přišla nádherná maminka, která se starala o tři děti. Pak byla matróna, to když se děti začaly vdávat, a teď je bába,“ zavzpomínal.

VIDEO: Kačer si chtěl znovu vzít Ninu Divíškovou! První svatbu prý odfláknul.

Video
Video se připravuje ...

Kačer si chtěl znovu vzít Ninu Divíškovou! Tu první svatbu prý odfláknul. TV Barrandov

Vzdorovala Husákovi

Hereckou dráhu začala v Ostravě, poté se na 35 let stal její domovskou scénou Činoherní klub v Praze. Po napsání telegramu Gustávu Husákovi sice nemusela přestat hrát, ale byla odsunuta do rolí uklízeček.

„Napsala jsem: Naprosto nesouhlasím se zvolením soudruha Gustáva Husáka za prezidenta a ústředního tajemníka KSČ. Slečny, které seděly za těmi okénky a mechanicky psaly ty gratulace, byly překvapené. Zaplatila jsem 14,90 Kčs a odešla jsem jako dáma do Činoheráku,“ popisovala herečka.

Fotogalerie
42 fotografií