Půvabná rusovláska Marie Doležalová nechtěně popudila svých 114 tisíc followerů na sociální síti. Rozhodla se totiž promluvit do duše všem ženám, co mají vůči mužům zbytečné předsudky, ať už přejaté, či z vlastních zkušeností. „Včera jsem uspávala Rudolfa, pozorně jsem se zadívala do tý klučíkovský tváře, a uviděla jsem něco, co mě překvapilo. Mám toho k chlapům tolik. ALE! Včera mě najednou napadlo, ženy, že oni ti muži jsou daleko lepší, než my. Jsou to kamarádi na život a na smrt, a to nejenom svým kamarádům, ale i nám! Jsou to mazlíčci a je s nima sranda a pořád se v těch věcech tolik netopěj jako my. Jsou lepší, než my, ženy, i když je to hrozný si přiznat, oni se totiž uměj mít rádi! Tak nějak přirozeně nepřekračujou svoje hranice, a když něco nechtěj, tak to nedělaj, a když něco nechtěj, tak jdou od toho, a my se za to na ně strašně rozčilujeme, ale měly bysme se to od nich strašně učit!“

„Jo, my jsme taky dobrý, nebojte, jsme takový složitý a zajímavý, my ženy, ale pak je spousta životních období, kdy jsme úplně zmatený a dost by nám pomohlo, prostě si od toho našeho muže nechat poradit. Oni totiž taky maj intuici, jenom si ji tolik nepěstujou, ale když my strašně chceme nějakou změnu a posun, ale voni ne, není to proto, že by byli hajzlové, ale proto, že ta jejich mužská intuice ví,“ uzavřela své zamyšlení Doležalová, která zazářila mimo jiné také v Pusinkách režisérky (a autorky scénáře) Karin Krajčo Babinské (46). Zatímco obvykle s ní všichni vřele souhlasí, tentokrát herečka, která napsala zábavné fejetony Kafe a cigárko, co později vyšly i knižně a jako internetový seriál, narazila. A snesla se na ni neskutečná vlna kritiky. Svým vnímáním světa pobouřila stejně tak své příznivce jako kolegy herce.

VIDEO: Marie Doležalová: Móda První republiky je nádherná

Video
Video se připravuje ...

Marie Doležalová: Móda První republiky je nádherná Adam Balažovič

„Uf, z takovejch genderovejch předsudků se mi teda kroutěj palce u nohou…“ napsala jí například novopečená dvojnásobná maminka Nikol Štíbrová (34). „Maruško, vidíš, já jsem vlastně nikdy nedělila lidi na mužský a ženský, ale na blbce a inteligenty, na svině a čestný osoby, a tak dále. Já proste znám chlapy, kteří jsou padavky, hysterky a babrají se v sobě. A ženský ostrý jako břitva a přízračný jako křišťál. A naopak. Mrchy a borce. Jsem ráda, že to tak mám…“ přisadila si hvězda seriálu Slunečná, Eva Holubová (62). „Pokud vás tato myšlenka, že muži jsou lepší než ženy, napadla při pohledu do tváře vašeho syna, zkuste se dnes při uspávání podívat na dceru. Možná vám dojde, jak generalizující hloupost to je, že muži nejsou lepší než ženy a ženy nejsou lepší než muži, protože jsme prostě všichni lidi, je nás tady 8 miliard a každý jsme úplně jiný,“ shrnula to stručně jedna fanynka.

Samotnou Doležalovu, životní partnerku tanečníka Marka Zelinky (34), zaskočilo, jak bouřlivé reakce její post vyvolal. V instastories se proto pokusila celou situaci vysvětlit. „Úplně chápu, že v dnešním světě, který v podstatě pořád omílá, že chlapi jsou lepší, někoho může podráždit status o tom, že… jsou lepší. Nebylo to o tom, hádat se, kdo je první a kdo je druhej. Napsala jsem, že jsou lepší, ale jsem žena. Nemám ráda, když se za ženskou věc bojuje nějakýma mužskýma bojema. Nemám ráda typ feminismu, který se hádá a křičí. Chtěla jsem tím říct, že někdy je ta nejlepší cesta u některých sporů, a to i celoglobálních, i těch doma, je prostě v tom, že my, ženy, jsme ty, které můžeme ukázat tu mírovou stranu. Ze spousty problémů je cestou láska. A k tý máme klíč my, ženy,“ líčila své stanovisko. Tím však opět narazila a dočkala se podle svých vlastních slov nové vlny odporu… Možná příště lepší mlčeti zlato?
Fotogalerie
64 fotografií