Takzvaný nekrotizující ocas provázejí ještě další komplikace, jako jsou vysoké teploty a nechutenství. Dante je naštěstí bojovník, teplota mu postupně klesá a už začal i žrát. I přes lehké zdravotní zlepšení není bohužel možné ocas zachránit.

Hanka se se svým trápením svěřila na instagramu, aby zároveň upozornila i ostatní „koňáky" na skryté nebezpečí pod koňským ohonem. Dante měl nejdříve horečky a odmítal potravu. V neděli už svitla naděje.

„Po třech vacích kapaček teplota klesla a ráno měl Dante ze 40,3 už jen 38, žere a pije,“ napsala uplakaná Hanka a poděkovala všem za podporu. 

Společně s veterinářkou dělá modelka psí kusy, aby milovaného koně zachránila. „Dělaly jsme sono a různé krevní testy, posíláme ještě krev do Německa a doufáme, že to nebudou ledviny, ale jen připojená viróza,“ popsala blondýnka, čím vším si prochází. „Uvažujeme, že ho odvezeme pro jistotu na kliniku, aby byl pod neustálým dohledem,“ uzavřela Hanka.

VIDEO: Nový muž v životě rozvádějící se Mašlíkové: Co o něm řekla?

Video
Video se připravuje ...

Nový muž v životě rozvádějící se Mašlíkové: Co o něm řekla? Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Co je nekróza?

Nekrotizující fasciitida je závažné bakteriální infekční onemocnění, které je poměrně vzácné, ale na druhou stranu jde o život ohrožující onemocnění s velmi vážnou prognózou.

Infarkt a otřes mozku

Nejen s koněm si Hanka prožívá své. Dříve se už strachovala o život svých dvou čivav Piccola a Mini. Prvně jmenovaná dostala před lety infarkt. „Stalo se to už podruhé. Bohužel mi v teple kolabuje,“ vysvětlovala tehdy Hanka a rok nato malého pejska zašlápl kůň.

„Piccolka měl pouze poraněnou packu, otřes mozku a naraženou ledvinu,“ prozradila, že čivava má naštěstí tuhý kořínek. A malé Mini přestaly jako štěňátku fungovat játra a další orgány.

Teď má doma leopardího psa Draga, americkou teriérku Rozinku a občas si přibere do azylu týraného pejska z útulku.

Fotogalerie
51 fotografií