O úmrtí někdejšího člena superskupiny Synkopy 61 či legendárního Folk Teamu informovala rodina. V posledních letech hrál znamenitý violoncellista, baskytarista, kytarista a zpěvák s formací Quanti Minoris, věnující se historizujícímu folkrocku.

„Byl absolutní profesionál, 100% spolehlivý. Za 40 let nepřišel pozdě na kšeft. S nikým jsem neměl tak společný názor na muziku, vždycky zahrál přesně to, co jsem tam chtěl slyšet,“ svěřil se kapelník Zdeněk Němeček.

Vratislav Lukáš měl klasické hudební vzdělání, absolvoval konzervatoř. Navždy je podepsaný pod skladbami, které tvoří milníky domácího bigbeatu či artrocku.

Se Synkopy 61 například nahrál a nazpíval legendární alba Sluneční hodiny či Válka je vůl. Legendární party odehrál a odzpíval v superhitu Racek černý. Účinkoval s Folk Teamem, Zdeňkem Mertou, triem Vondrák, Bodlák, Polák.

„S Aťou jsme zažili spoustu krásných chvil při putování po našich hradech, hlavně na Buchlově, kde jsme měli domovské právo. Tam jsme začali v roce 1999 točit v kapli naše první CD a kde nám hradní duchové přes noc vymazali stopy v záznamu,“ pousmál se přes slzy Lukášův přítel Němeček. „Aťo, budeš mi fakt chybět,“ dodal kapelník jeho poslední skupiny Quanti Minoris.

VIDEO: Bučková a nový chlap s prstýnkem, je to ženáč? A Ornelly zjev budí obavy

Video
Video se připravuje ...

Bučková a nový chlap s prstýnkem, je to ženáč? A Ornelly zjev budí obavy Bára Horáková

Fotogalerie
3 fotografie