Co by to bylo za písničku bez pořádného videoklipu? V něm se herečka a její chlapecká kapela podívají do vesmíru. Oblékli si proto skafandry, které si vypůjčili ze seriálu Kosmo. Trošku s tím ale bojovali… „Byl problém, abychom se do toho vešli, je to opravdu skafandr, do kterého lezli herečtí kosmonauti. Největší jsem si tedy vzal automaticky já,“ vzpomíná na natáčení pod vedením videokouzelníka Michala Orsavy moderátor Libor Bouček

„Já jsem si to natáčení fakt užil, dlouho jsem netrénoval, ale strašně se mi zlepšil zpěv. V takové sestavě se už asi nikdy nepotkáme, to by nikdo nezaplatil,“ nešetřil humorem sobě vlastním Jakub Prachař.

Výsledek do poslední chvíle drželi před oslavenkyní v tajnosti, protože jí chtěli písničku věnovat až při natáčení pořadu Máme rádi Jiřinku, který vznikl jako její televizní narozeninová oslava.

VIDEO: Libor Bouček: Kus mého srdce bude vždycky patřit Jiřině Bohdalové!

Video
Video se připravuje ...

Libor Bouček: Kus mého srdce bude vždycky patřit Jiřině Bohdalové! Petr Macek, Aleš Brunclík

A povedlo se jim to – už během natáčení to Jiřinu dostalo. „Nemůžu uvěřit, že se to mezi tolika lidmi dokázalo utajit. V našem národě se ve většině všechno vykecá...“ kroutila hlavou herečka s 90 lety životních zkušeností. „Udělali krásnou písničku, která se dá zpívat. Jo, jo, musím říct, že mě dostali. A to je dobře, člověk má štěstím i brečet,“ sdělila Jiřina s dojetím v hlase.

Videoklip se objeví na YouTube v den hereččiných devadesátin – tedy v pondělí 3. května.

Speciální díl a písnička navrch

V předvečer hereččina životního jubilea, tedy 2. května od 20:15 h, uvede Prima adaptaci soutěže Máme rádi Česko s pozměněným názvem Máme rádi Jiřinku. Hosty si do show vybírala přímo oslavenkyně. V týmu Vojty Kotka bude kromě samotné Bohdalové ještě žokej Josef Váňa (68) a herec Filip Blažek (47). Proti nim se postaví tým Jakuba Prachaře, jemuž budou sekundovat Táňa (42) a Vojtěch (35) Dykovi a Ondřej Brzobohatý(38)

Jedinou ženou, která dostala od Bohdalové pozvánku na televizní mejdan, byla Táňa Dyková (Vilhelmová). Přitom jejich první setkání úplně přátelsky neprobíhalo. Legenda, která je známá tím, že si za žádných okolností nebere servítky, ji totiž po pozdravu odkázala do patřičných míst. „S Jiřinkou jsme se potkaly na jedné premiéře, kde jsem byla s Aňou (Geislerovou – pozn. red.). A Aňa za Jiřinkou šla a řekla jí: Paní Jiřinko, tohle je Táňa – a to je vaše nástupkyně! A Jiřinka se otočila a řekla: Tak to jdi do p*dele!“ práskla na hereckou legendu Dyková. „A vidíte – dnes jsem jediná žena, která tady může být, takže je mi ctí!“ přidala Táňa s vděkem.

Ukázka písničky: Vystřelená

Jiřino, Jiřino, Jiřino, vesmír se ptá, co bude dál?

Angažmá kosmické je svatý grál

Publikum mimozemské chce tleskat české ženské

Jiřino, Jiřino, budeš vystřelená

 

Dobylas na Zemi snad všechny scény

Už nemůžeš udělat víc

U nás na planetě došly ceny

Novým výzvám poletíš vstříc

 

A tak se chystá turné galaktické

A čekáním nemůže spát

Reakce už jsou jen fantastické

Snad ani vůbec nemusíš hrát

Fotogalerie
63 fotografií