„Můžu definitivně vyvrátit mýty, že porod znamená: teď hned jeď. Praskla voda. Aaa. My to měli úplně v klídku. Až vlastně neuvěřitelně,“ začal své vyprávění usměvavý Míra Hejda, který porod své ženy téměř živě vysílal skrze sekci stories na svém instagramu. „My jsme prostě jeli na kontrolu, kde Zorce řekli: tak rodíte. Já čekal v autě a Zorka mi psala, že rodíme,“ svěřil moderátor, jak se s manželkou dozvěděli, že se už porod vlastně rozběhl. Doktor pak dokonce Míru ještě poslal najíst se s tím, že má asi hodinu čas. To se ovšem později ukázalo jako předpověď, která se nenaplnila. Hodin do příchodu Nikolase na svět zbývalo mnohem víc. 

„Člověk je zblbnutý z filmů a seriálů. Tam, když se řekne porod, znamená to, že táta najednou skočí do auta, jede sto padesát přes město, na červené nestaví, protože by ženě mohla prasknout voda a je to strašný fofr. Realita ale je, že to trvá dlouhé, opravdu dlouhé hodiny. Aspoň tedy z naší zkušenosti. To, co si člověk myslí, že je už teď a už to skoro bude, bude trvat ještě spoustu a spoustu hodin,“ prozradil Míra Hejda, že jejich syn si dal s příchodem na svět vcelku načas. Kromě svých zážitků a myšlenek pak moderátor sdílel i pohled na Zorku Hejdovou na lůžku, jen chvíli před druhou dobou porodní, tedy tou fází, kdy nastávající maminka tlačí miminko z těla ven.

VIDEO: Spor o jméno pro dítě Hejdových: Míra chce tradiční, Zorka exotiku

Video
Video se připravuje ...

Spor o jméno pro dítě Hejdových: Míra chce tradiční, Zorka exotiku Kisa Císařová

Na videu se oba budoucí rodiče ještě usmívají. První porodní fází viditelně unavená Zorka leží s noční košilkou vyhrnutou nad velké bříško a na něm má připnuté monitory sledující srdeční činnosti miminka. Když na ni manžel namíří kameru, zasměje se, vzápětí ale sama zkonstatuje: „To brzy skončí tohle.“ Když do místnosti vstoupí porodní asistentka, Míra odkládá kameru a v dalším insta příběhu už drží svého syna v náručí. „Jsem rád, že jsem automaticky přešel na pomnožování vět. Říkám teď my rodíme, my máme. To jsem si vždycky myslel, že mě mine. Tak neminulo,“ zažertoval ještě, jak je jeho dobrým zvykem, novopečený nadšený táta.    

Fotogalerie
62 fotografií