„Právě odjíždím opíchán druhým Pfizerem a cítím se jako nový člověk!“ svěřil se na svém instagramu herec Karel Zima. Přestože je ještě poměrně mlád, přece jenom se nalézá v rizikové skupině lidí, pro které by mohla být nákaza covidem-19 hodně nebezpečná – v roce 2018 totiž zachránil život svému kamarádovi, zpěvákovi kapely 100°C Karlu Vaňkovi tím, že mu daroval ledvinu, a od té doby žije pouze s jednou. Díky tomu, jak alespoň sám tvrdí, se posunul k mnohem zdravějšímu životnímu stylu, a co se koronaviru týče, bojuje za osvětu a proti různým dezinformacím.

„Nikdy jsem nebyl odpírač, spíš jsem čekal, jak se celá situace bude vyvíjet. A po roce, kdy jsme vyzkoušeli všechna možná opatření, nic nepomohlo a stav se vůbec nezměnil, si myslím, že nemáme jinou možnost než očkování,“ vysvětlil na sociální síti sympatický herec, jenž zazářil například v obou dílech komedie Špindl a nyní je k vidění v seriálu Slunečná.

„Očkování je už 100 let součástí zdravotní péče u nás i ve světě a nikdy předtím jsme neremcali, nepochybovali, ani neřešili všemožný konspirační teorie. Byli jsme rádi, že vědci přišli na něco, co nám může zachránit (a stamiliónům lidí taky zachránilo) život,“ zdůraznil Zima.

VIDEO: Jaroslav Sypal po covidu: Bylo to příšerné, žena se loučila se životem

Video
Video se připravuje ...

Jaroslav Sypal po covidu: Bylo to příšerné, žena se loučila se životem. Kisa Císařová

„Já se cítím skvěle i po druhé dávce... Ani mi neupadly uši, neochrnul jsem, a pindík mi pořád čůrá,“ dodal s humornou nadsázkou tento svérázný sympaťák, jenž je po více než 11 letech od rozvodu s herečkou Magdalenou Zimovou (47), známou z Ordinace v růžové zahradě, znovu zamilovaný. Herec, jenž má s exmanželkou dceru Agátu (19) a syna Jonáše (15), kteří mají oba též jisté herecké ambice, po boku o 18 let mladší garderobiérky Lucie Kumbárové (29) znovu prožívá lásku jako z červené knihovny. I kvůli ní si jistě teď dává mnohem větší pozor na své zdraví...

VIDEO: Zásadní rozpor v manželství Zdeňka Pohlreicha: Kvůli covidu
Video
Video se připravuje ...

Zásadní rozpor v manželství Zdeňka Pohlreicha: Kvůli covidu. Kisa Císařová

Fotogalerie
45 fotografií