Tereza Fajksová svého druhého potomka, mladšího sourozence tříleté Lilien, přenášela. Dvakrát dokonce podstoupila takzvaný Hamiltonův hmat, který měl spustit přirozený porod. To se ovšem nepodařilo, a tak se muselo k vyvolání porodu přistoupit jinak. Na svém instagramu sepsala dokonce přesný harmonogram, jak svůj velký den prožívala. Nechybí v něm v 8:30 zmínka o vyvolávací tabletce, která do tři čtvrtě hodiny zabrala. „Kontrakce po 20 vteřinách. Bolí to, ale dá se to vydržet,“ líčila novopečená maminka. O něco později měly její stahy už pořádné „grády“. „Lámu muži ruku (hrozně moc pomáhá tepla sprcha). Bolest k nevydržení, dáváme epidural.“

Úleva od bolesti, díky níž si „užila nejkrásnějších 20 minut“, byla ale jenom dočasná. „Od 15:00 už je to peklo. Hlavička stále není tam, kde by měla být. 9 cm, neustálá potřeba tlačit. Nejde to. Malý se drží zuby nehty. Dává se oxytocin, pomáhá doktor, hodina tlačení, absolutní vyčerpání, mlha, soustředění se na vytlačení prcka. Nástřih, hlava, ramena, kolena, palce… 16:40, dítě na hrudi, křik, dvouhodinový bonding, úleva a pocit štěstí.“ Po šití a večeři už v půl samé večer odcházela i se svým malým uzlíčkem radosti na šestinedělí.

VIDEO: Tereza Fajksová: Missí nemoc jí nepostihla, přesto plánuje svatbu za 30 let! 

Video
Video se připravuje ...

Tereza Fajksová: Missí nemoc jí nepostihla, přesto plánuje svatbu za 30 let! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

„Co si budeme povídat, fakt to bolí, a i přes to, když člověk omdlévá, má třesavku a bolestí křičí, dá se to přežít,“ shrnula své pocity Fajksová, co na sociální síť připojila i několik snímků z porodnice. Na jednom sedí na balonu, nenalíčená, s vyčerpaným výrazem v obličeji. Na dalším se spokojeně usmívá pod vlivem tišících léků. A nechybí ani fotografie s maličkým Sebastienem v náručí unavené, ale zároveň velice šťastné maminky, která poprvé prožila přirozený porod.

Prvního potomka totiž přivedla na svět pomocí císařského řezu, jelikož se Lilinka v jejím bříšku správně neotočila. „Oba dva porody mají pro a proti. U císaře jsem v podstatě byla docela dlouho imobilní, protože jsem musela. Císař holt nebolí, ale rekonvalescence ano. Porod bolí, ale potom jste akčnější,“ shrnula své dojmy.

„Jsi skvělá, statečná, úžasná! Úplně jsem se u čtení dojímala,“ přiznala moderátorka a bývalá Misska Gabriela Lašková(31), stejně jako Fajksová matka dvou dětí. „Buďte zdraví a moc, moc si to štěstí užívejte, rodino!“ Bývalá playmate Vlaďka Erbová (39) jí zase napsala „miláčku, hlavně odpočívej... Ať nabereš sil.“

Na to ale měla Fajksová nepříliš veselou odpověď. „To by musel ten můj lump spinkat,“ posteskla si plavovláska, jíž se prý v současnosti o těhotenském bříšku velice stýská – byť jí na něj zůstala neblahá památka: diastáze břišního svalstva „na tři prsty“. Gratulací se jinak dočkala třeba od moderátorky Evy Perkausové (26), hvězdy TV Nova, modelky Elišky Bučkové (31) nebo herečky Pavly Vitázkové (42).

VIDEO: Tereza Fajksová o škole a šatech

Fotogalerie
77 fotografií