Bývalá Česká Miss Earth 2012 se zoufale pokouší vyvolat si porod. V nemocnici se podrobila Hamiltonovu hmatu, při kterém gynekolog odloupne část plodových obalů, díky čemuž se vyplaví do těla hormony prostaglandiny. Ty by měly spustit porod. To se ale zatím nestalo, a tak Tereza Fajksová nepříjemný proces musela podstoupit podruhé. „Dnešní Hamilton tisíckrát horší než první. Už teď se cítím jako vykuchaný kuře, po všech hmatech a kontrolách. A co teprve porod!“ hrozila se v instastories blondýnka, která své prvorozené dítko, dcerku Lilien (3), rodila císařský řezem.

I to je možná důvod, proč se zatím jejímu druhému potomkovi, což bude chlapeček, na svět zatím moc nechce. „S tím přenášením po císaři je to nanic, co si budeme povídat. Tak snad se brzy umoudří,“ doufala na sociální síti Fajksová. „Ohledně Hamiltona… Bylo to nepříjemné, ale dalo se to vydržet. Mně osobně to zatím nepomohlo, ale u mnohých to bylo tak 50:50. Někomu vůbec, ani po dvou hmatech, a někomu do hodiny až 48 hodin. Zajímavé,“ dumala.

Vyhlídky pro ni ale nejsou moc růžové: Pokud odborný zásah jejího porodníka nezabere a miminku se přece jenom ještě stále nebude chtít na svět, čeká ji v úterý 16. března vyvolávačka - což je pro každou nastávající maminku velice stresující. I pro Fajksovou. „Moooc se těším,“ dodala totiž ironicky kráska.

VIDEO: Miss Fajksová v únoru 2018 plánovala první dítě. Nebyla už ale náhodou „v tom“?

Video
Video se připravuje ...

Miss Fajksová v únoru 2018 plánovala první dítě. Nebyla už ale náhodou „v tom“? David Turek, Aleš Brunclík

A aby Tereza náhodou neměla starostí málo, přidala se k tomu i nemoc její dcerky, která se každou chvíli může stát „velkou ségrou“. „Lilinka je po roce a půl nachlazená,“ svěřila se. „Dneska nula spánku. Když rýma, tak pořádná,“ stýskala si v pondělí ráno modelka, co se již brzy bude radovat ze svého dvojnásobného mateřství.

Prozatím si pro ni ale osud nachystal samé překážky: Například se během svého těhotenství nakazila koronavirem, a i když jí první testy hlásily, že je negativní, záhy se u ní nemoc rozjela naplno. „Na Silvestra jsem musela jet na pohotovost, protože jsem měla šestihodinové křeče břicha a báli jsme se, že začínám rodit předčasně,“ líčila hrozivý průběh nemoci.

VIDEO: Tereza Fajksová o škole a šatech

Fotogalerie
72 fotografií