Režisér Jan Hřebejk před pár lety pod pražským Strahovem koupil řadový dům se dvěma patry a zahradou. S manželkou Lenkou domek pět let rekonstruovali, aby byl podle jejich představ. Když k tomu došlo, tak museli ale vysněné hnízdečko pronajmout. 

My jsme pronajali dům a z toho žijeme. Trvale žijeme na hausbótu a děti nám to nevyčítají, zatím. Dům jsme pět let rekonstruovali a pronajali s lehkým srdcem, než by to bylo, kdyby jsme to tam neměli tak rádi,“ svěřil se v pořadu Showtime na Prima CNN News úspěšný režisér. 

VIDEO: Režisér David Ondříček k natáčení filmu Zátopek v Brně

I když je žití na hausbótu stísněné a přece jenom dům je rozlehlý a všem přinášel dostatek místa a soukromí, tak si zatím nestěžují. „Od jara do podzimu se k tomu počítá i venek a terasa. Děti mají své kajuty,“ dodává Hřebejk, který je otcem dcery Antonie (12) a syna Jonáše (14).

Režisér se po roce konečně dočkal a pro Českou televizi připravuje natáčení detektivního seriálu z univerzitního prostředí. V hlavních rolích se objeví Jitka Čvančarová, Petra Hřebíčková, Martha Issová nebo Jiří Havelka.  

VIDEO: Jan Hřebejk: Tříska byl hrdina našeho dětství i života

Video
Video se připravuje ...

Jan Hřebejk: Tříska byl hrdina našeho dětství i života David Turek

Fotogalerie
28 fotografií