Podobně jako například herečka Eva Holubová (61), i známá autorka mnoha humoristických knih Halina Pawlowská vzdor svému věku podlehla kouzlu sociálních sítí - a je na nich velice aktivní. Sdílí na nich nejenom svůj kuchařský um či promo svých nových románů, ale tu a tam ukáže i něco ze svého soukromí, ze svého mládí… anebo jako v tomto případě, rovnou z dětství. Početná základna jejích fanoušků na instagramu tak mohla vidět, kterému sportu se ještě coby maličká školačka věnovala - krasobruslení!

Na snímku, kterým se pochlubila na internetu, pózuje v roztomilých šatičkách s laclem, na nichž jsou všude srdíčka, a ve špičaté čepičce, díky níž vypadá trochu jako trpaslík. „Pět let jsem krasobruslila!“ svěřila se Pawlowská.

Tomuto koníčku, co se klidně mohl stát její životní náplní, se věnovala na popud svých rodičů, především tedy maminky Zdeňky, která zesnula ve věku 95 let v roce 2013. „Matka byla hodně ctižádostivá, cpala mě na tenis, krasobruslení a sportovní gymnastiku,“ prozradila před lety v rozhovoru pro iDNES.

VIDEO: Halina Pawlowská 6 let po smrti manžela (†60) otočila: Druhá svatba!

Video
Video se připravuje ...

Halina Pawlowská 6 let po smrti manžela (†60) otočila: Druhá svatba! Kateřina Štíchová, Lukáš Červený

Brusle však nakonec tato úspěšná spisovatelka pověsila na hřebíček. A mohla za to nehoda, která se jí stala… „Při závodech jsem dělala holubičku, najela jsem nosem do mantinelu, a bylo po kariéře,“ vysvětlila u archivní fotografie žena, která stojí i za několika neméně úspěšnými filmy, například za komediemi Vrať se do hrobu!, Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, Díky za každé dobré ráno nebo Evo, vdej se!.

V očích jejích příznivců to však bylo ono pověstné štěstí v neštěstí, coby vrcholová sportovkyně by Pawlowská jistě neměla tolik času na psaní či moderování na ČRo Dvojce, kde se právě o víkendu chystá o svém sportování hovořit.

„Jo, kolo osudu je nevyzpytatelné… Kdyby toho nebylo, neděláte nejspíš to, co děláte... Díky tomu děláte radost nám všem a děláte tím tenhle svět hezčí,“ reagoval trefně jeden její fanoušek. A další s ním vřele souhlasili. „A já si vždycky myslela, že si děláte při svých vystoupeních srandu, když vyprávíte o tom, že jste krasobruslila,“ bavili se.

VIDEO: Matěj Ruppert: Rád pozoruju Halinu Pawlowskou!

Video
Video se připravuje ...

Matěj Ruppert: Rád pozoruju Halinu Pawlowskou! Kateřina Štíchová, Lukáš Červený

Fotogalerie
50 fotografií