Vzdor svému nízkému věku patří Jan Komínek na obrazovkách mezi známé herce. Už odmalička hrál v reklamních spotech, poté se objevil v Horákových či v Ať žijí rytíři, a dokonce si zahrál i v několika pohádkách, například na Vánoce reprízovaných Dvanácti měsíčcíchRomanem Vojtkem (48) či v Pravém rytířiLukášem Vaculíkem (58).

Málokdo ale asi tuší, že kdyby nebyl hvězdou filmů a seriálů, možná by si pro něj osud nachystal docela jinou cestu… „Už odmala mě to táhlo k armádě, a i když svoji práci dělám s láskou, nikdy se sám sebe nepřestanu ptát, co bych vlastně v životě dělal, kdybych se jako čtyřletý kluk nechytil u filmu a nepokračoval v tom dodnes,“ přiznal totiž na svém instagramu.

„Vždy jsem choval obrovskou úctu a obdiv k těm, kteří pro blaho a přežití jiných udělali vše - i třeba za cenu vlastního života. Naopak jsem nikdy neměl pochopení pro takové, kteří se starají jen o osobní prospěch, a to klidně i na úkor druhých,“ tvrdí skálopevně Komínek.

Jasno má i v tom, zda by byl v případě nutnosti bránit svou vlast. „Nejprve se musím sám sebe zeptat, co vlastně znamená slovo ‚vlast‘? Pro mě osobně toto je moje rodina, přátelé, místo, kde jsem se narodil, a taky odkaz těch, kteří tu byli přede mnou... Podle mě každý člověk se srdcem na správném místě ví, že tohle všechno stojí za to jít klidně i do pekla. Tudíž je pro mě téma obrany vlasti jednoznačně vyřešené.“

VIDEO: Herec Jan Komínek: Nechci být závislý na režisérech, mám velký plán 

Video
Video se připravuje ...

Herec Jan Komínek: Nechci být závislý na režisérech, mám velký plán Blesk.cz

Kromě toho si uvědomuje, že právě v těchto těžkých koronavirových časech to muži  uniformách a maskáčích zrovna lehké nemají. „Vojákům, hasičům, záchranářům a policistům držím palce a všem moc děkuju za to, jak neúnavně a vytrvale bojují s virem. Moc si všech vážím,“ vzkázal jim skrze internet.

Necelé dva roky zpátky přitom Komínek překvapil své příznivce sdělením, že by rád do svých třiceti let rozjel kariéru docela jinou: plánoval založit svůj vlastní swingový big band. Ten by pro něj byl totiž prací na plný úvazek. „Jelikož nejsem v žádném divadle, jsem odkázaný na natáčení. A pokud se nějakému režisérovi nelíbím, tak netočím. To znamená, že můj finanční příjem je dost labilní,“ posteskl si tehdy pro Blesk.

VIDEO: Znělka seriálu Krejzovi, kde si Komínek zahrál jednu z hlavních rolí

Video
Video se připravuje ...

Krejzovi ukázali znělku! FTV Prima

Fotogalerie
34 fotografií