Zakázal si odpočívat a ke konci roku si naplánoval nejméně 30 vystoupení. Po vyhlášení nouzového stavu a nejisté situaci kvůli pandemii koronaviru ale musel v říjnu vystoupení zrušit nebo přeložit. Stejně jako ostatní umělci, ani on neví, co se stane s jeho prosincovým turné. Pro Neckáře to není jen otázka peněz, ale i zdraví - paměti, která by se mu nicneděláním mohla ještě víc zhoršit.

„S tím textem je to vždycky po té mozkové příhodě problém, takže je pro mě lepší, když mám hodně koncertů než tři neděle pauzu. Paměť musím trénovat,“ nechal se slyšet už dříve zpěvák, který si chodí k lékaři kontrolovat i srdíčko.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvák Václav Neckář rok po smrti manželky: Letos Vánoce budou... 

Ač po prodělané mrtvici překonal svůj handicap a svou pílí dokázal to, že mu slova textů znovu naskakovala a on mohl opět zpívat své evergreeny, je na sebe tvrdý. „Bohužel všechno, co jsem zpíval v němčině, angličtině, ruštině, je pryč. Dám sotva dohromady českou větu. Je to složitý,“ řekl smutně Václav v hudební talk show kytaristy Rudyho Linky (60). „Nejvíc lituju, co jsem všechno zapomněl,“ dodal smutně.

Mrtvice Neckáře postihla v roce 2002, když byl zrovna na cestě do televize a seděl za volantem. „Jel po dálnici 130, bez problémů. Jen po cestě najednou přestal mluvit. Když jsem mu něco říkal, neodpovídal, a když mu zazvonil telefon, podal mi ho, věděl, že nemůže mluvit. Přijel k televizi, normálně zaparkoval, jen nemluvil,“ vzpomínal na kritické chvíle bratr Jan. Václav měl strach zastavit, aby se něco nestalo. „Nebylo mi špatně, nebolela mě hlava, jen mě to tak nějak táhlo doleva,“ dodal Neckář.

VIDEO: Neckář vzpomínal na Ostře sledované vlaky: Co mu řekl Menzel?

Video
Video se připravuje ...

Neckář vzpomínal na Ostře sledované vlaky: Co mu řekl Menzel? Eliška Vinterová, Martin Hykl

Fotogalerie
49 fotografií