Zdálo se to jako běžný pracovní den v životě oblíbeného zpěváka. Cévní příhoda mozková postihla Václava Neckáře nečekaně a náhle a život mohla pražského rodáka stát okamžitě. Ve chvíli, kdy udeřila, totiž Václav Neckář seděl za volantem a pálil si to po dálnici směrem do pražského sídla České televize. Naštěstí ale dokázal svůj vůz ovládnout dostatečně dlouho na to, aby bezpečně dorazil do cíle. V nemocnici nicméně zpěvákově rodině lékaři potvrdili krutý ortel.

VIDEO: Neckář vzpomínal na Ostře sledované vlaky: Co mu řekl Menzel?

Video
Video se připravuje ...

Neckář vzpomínal na Ostře sledované vlaky: Co mu řekl Menzel? Eliška Vinterová, Martin Hykl

Skutečně se jednalo o mrtvici. Kvůli jejím následkům se pak musel Václav Neckář za velké pomoci blízkých znovu učit mluvit i chodit. A když to zdravotní stav dovolil, začal Václav Neckář s podporou především bratra Jana opět postupně i zpívat. Zpěvák, k jehož nejslavnějším hitům patří skladby jako Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, nebo Mademoiselle Giselle se totiž odmítl neutěšenému zdravotnímu stavu podvolit.

V roce 2011 se dokonce vrátil na vrchol, když nazpíval píseň Půlnoční. Neckářův roztomilý projev i občasné vypadávání textu na živých koncertech a následné „naskočení“ zpět mu vyneslo nadšené ovace a nové sympatie publika. Jen o čtyři roky později ale přišla další krutá rána. V roce 2015 totiž zemřela zpěvákova manželka Jaroslava. Ani tím se ale nenechal zlomit. Je to právě bratr Jan, který se snaží Václavovi pomoct udržet se aktivním v životě i na uměleckém poli. Právě to totiž někdejší třetině pěveckého uskupení Golden Kids dodává sílu jít stále dál.  

VIDEO: Zpěvák Václav Neckář rok po smrti manželky: Letos Vánoce budou... 

Video
Video se připravuje ...

Zpěvák Václav Neckář rok po smrti manželky: Letos Vánoce budou... 

Fotogalerie
47 fotografií