Jak se říká, člověk míní, Pánbůh mění. To na sobě může pozorovat i zpěvačka Pavlína Ďuriačová, hvězda muzikálů Muž se železnou maskou, Mýdlový princ či Kvítek mandragory. Dlouhá léta byla poněkud korpulentnější postavy, se kterou měla prý problémy už od dětství, i to bylo zjevně impulsem, proč se nakonec pustila do radikálního hubnutí. V květnu pak svým followerům na sociální síti pyšně oznamovala, že shodila naprosto neskutečných 62 kilogramů. Nyní však kila opět nabírá - se svým manželem Markem, jemuž své „ano“ řekla před třemi lety, totiž čekají miminko.

„Pravidelné kontroly u lékaře jsou něčím, co mohu směle nazvat smíšenými pocity. Strach, zda je vše tak, jak má, a pak radost, že prcka zase uvidím. Úvodní otázku: ‚Tak kolik jsme přibrali?‘ přežívám s těžkým skřípěním zubů,“ přiznala na instagramu sympatická blondýnka, která si teď stěžuje, že už zase vypadá „jako koule“. „Měla jsem dojem, že i přes to, že mě všechno bolí a do ničeho se nevejdu, si zachovávám relativní smysl pro humor. Z omylu mě vyvedl poker face pana doktora, kterému jsem na otázku ‚Otékáte?‘ odpověděla, že ano. Nejvíc na břiše, zadku a stehnech.“

„No nic. Na vylepšení trapných vtípků u lékaře mám ještě 3 měsíce. Pak mi nejspíš humor dojde,“ dodala Ďuričová věcně, mimoděk také prozradila, zda se může těšit na holčičku, nebo na chlapečka: „Marek mě drží nad vodou a podporuje. Cvičí se mnou, čteme si odbornou literaturu, čeká s rukou na bříšku, až se malej pohne, nechybí na žádném vyšetření,“ uteklo jí pro Super.cz. Je tedy jasné, že její prvorozené dítko bude kluk.

VIDEO: Aleš Háma po premiéře muzikálu Kvítek mandragory, kde Ďuriačová hrála.

Na doporučení lékaře se každopádně rozhodla věnovat něčemu, co podle svých vlastních slov ze srdce nenávidí - chůzi. Tento druh pohybu ji sice nikterak vnitřně nenaplňuje, „vidina slíbeného snazšího porodu však vítězí,“ připouští Ďuriačová. Proto si teď i s rostoucím těhotenským bříškem a stoupajícími kily (na konci šestého měsíce hlásí plus 14 kilogramů) dopřává pravidelné procházky především pro „zachování alespoň částečného zdravého rozumu, udržení kondice a získání alespoň malé únavy“.

Rovněž ji prý překvapilo, co všechno se v těhotenství změnilo. Přestože ze všech stran slýchala, že „být v tom“ není žádná nemoc, najednou je její život plný podivných zákazů a nařízení… „A najednou nesmíte: mýt okna, vytírat, nakupovat, tloustnout, hubnout, ani nic mezi tím, povlíkat, brečet, mnout si oči, bát se, cvičit, mluvit negativně, myslet na nejhorší, jíst tuky, sacharidy i příliš bílkovin, plavat v bazénu, plavat v řece, pít kafe s kofeinem, to bez kofeinu si dej, ale je ještě mnohem horší, nebo lézt po výškách (jako bych to někdy dělala).“

Kromě toho by neměla ani „ležet na břiše, ležet na pravým boku - škodí to srdci, ležet na levém boku - miminku se to nelíbí, na zádech taky nesmím ležet, páč potom chrápu???, barvit si vlasy, dělat si nehty, stlát, ohýbat se, zvedat ruce, skákat, s čímkoli třást... Nu. Kdyby mě někdo hledal... Sedím tamhle na židli, piju vodu a zkouším bretariánství,“ vtipkovala Ďuriačová v narážce na svérázný názorový směr z Indie, podle kterého není pro lidský život nutné jíst... a v některých případech dokonce ani pít.

VIDEO: Premiéra muzikálu Mýdlový princ

Video
Video se připravuje ...

Premiéra Mýdlového prince Kristýna Léblová, Jan Jedlička

Fotogalerie
32 fotografií