Jiří Bartoška nezklamal a hned na úvod zavtipkoval: „Dobrý den přátelé, opravdu to není tisková kongference ke startu rakety do vesmíru, ale tisková konference k 54 ½ ročníku MFFKV.“ Pak už pokračoval až ve státnickém tónu, kdy oznámil, že letošní festival (18. - 21. listopadu) bude, ale bude jen o filmech, bez doprovodného programu. Takže žádné mejdany, jen svátek filmařů. 

Ale diváci o celebrity tak úplně nepřijdou, někteří dorazí uvést projekce, které se budou konat ve čtyřech kinosálech. Umělecký ředitel Mezinárodního filmového festivalu Karel Och řekl, že účast na restaurovaném filmu Kočár do Vídně už přislíbili Iva Janžurová a Jaromír Hanzlík

VIDEO: Jiří Bartoška: Důchodci a psi nemají v horku vycházet, já přesto pracuju!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška: Důchodci a psi nemají v horku vycházet, já přesto pracuju! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Během konference všichni měli roušky, ale aby prý bylo poznat, kdo je kdo, tak Bartoška vymyslel, že se před každým proslovem musí řečník napít a tím ukáže svůj obličej.

Posléze Karel Och a Kryštof Mucha zveřejnili průběh mimořádného festivalu s tím, že stanové městečko nebude, přece jenom je listopad a iglú nemají na skladě, ale návštěvníci si mohou koupit balíček - ubytování v hotelu Thermal a k tomu čtyři lístky na filmy. 

VIDEO: Jiří Bartoška o výběru oceněných pro MFF KV: Podle čeho vybírá?

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška o výběru oceněných pro MFF KV: Podle čeho vybírá? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
41 fotografií