Příští rok udělím Karlu Gottovi nejvyšší státní vyznamenání, Řád bílého lva I. třídy,“ oznámil v rozhovoru pro Frekvenci 1 Zeman. Až teď se k němu Gottová prostřednictvím své mluvčí Anety Stolzové (38) vyjádřila. A to kladně!  „Ano, byli jsme oficiální cestou informováni, že pan Karel Gott bude vyznamenán in memoriam Řádem bílého lva první třídy,“ sdělila. Gottová se teď rozhodla na prezidentovu poctu kývnout. „Ano, paní Gottová vyznamenání přijme,“ sdělila Stolzová.

O tom, že Gotta vyznamená, hovořil prezident Zeman už v září 2019. Tehdy už bylo známo, že Mistr trpí vážnou chorobou, nikdo ale nevěřil tomu, že dojde na nejhorší a umělec bude moci být vyznamenán už jen in memoriam. Bohužel v říjnu téhož roku Gott podlehl akutní leukemii.

Karel Gott obdržel vyznamenání již od předchozího prezidenta Václava Klause. Ten Slavíkovi udělil Medaili za zásluhy I. stupně. Vedle toho získal Gott 42 Zlatých slavíků a mnoho dalších ocenění. Za jeho života se prodalo více než 50 milionů nosičů s jeho hudbou.

Fotogalerie
54 fotografií